2.2
2.2
Bloodshot
Soldaten Ray Garrison har nyligen dödats i strid men fått livet tillbaka – nu som supermänniskan Bloodshot. Med en armé av nanoteknologi i sina vener är han en ostoppbar kraft – starkare än någonsin och med en förmåga att självläka direkt. Men företaget som återuppväckte honom, RST corporation, kontrollerar inte bara hans kropp utan också hans hjärna och hans minnen. Ray Garrison vet inte vad som är verkligt och inte – men han tänker ta reda på det.
Originaltitel | Bloodshot |
Regissör | Dave Wilson |
Manus | Eric Heisserer, Jeff Wadlow |
Genre | Drama, Action, Science Fiction |
Skådespelare | Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Talulah Riley, Lamorne Morris, Guy Pearce, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Alex Hernandez, Siddharth Dhananjay, Tamer Burjaq, Clyde Berning, David Dukas, Charlie Bouguenon, Tyrel Meyer, Alex Anlos, Frans Steyn, Nic Rasenti |
Ganska snygg visuellt och intressant grundstory, men man tappar intresset lite halvt efter ungefär två tredjedelar av filmen och upplösningen är ganska tam. Otippat att se Guy Pearce dyka upp i en roll i denna typ av film. En okej stunds underhållning.
Det finns ett intressant ’Universal Soldier’ – tema där, bekant på gränsen till överexploaterat förvisso, men ändå tillräckligt substantiellt för att kunna bygga upp en actionfilm. Tyvärr är själva utförandet inte bra, filmen går utanför det logiska universum den själv skapat, och blir ologisk på fel sätt. Kvar finns ett antal actionscener som är gjord med viss bravur, nerv och estetisk fingertoppskänsla, men det räcker inte längre för den lite mer kräsna tittaren. Vin Diesel bör nog hålla sig till sina biljaktsfilmer om han vill vårda sitt varumärke.
Standardidiotaction.
Meningslös dumaction som är glömd när eftertexterna rullar.
Vin Diesel som uppblåst och främst gammal antihjälte med superkrafter. Det funkar sådär faktiskt, men som korkad underhållning passerar den.
Snygga effekter men ganska platta skådisar förutom Lamorne Morris som är riktigt skön. Lättglömd film som fungerar för stunden.
Det märktes helt klart att all budget till effekter hade gått åt till vissa av dem, därför är vissa riktigt snygga och resten skit. Väldigt klyschig, knappt acceptabel.
Helt okej sci-fi action rulle baserad på en serietidning och det är snygga effekter, snyggt filmat och ganska underhållande, det bästa jag sett med Vin Diesel utöver pitch black och Riddick, Så gillar man både sci-fi och action eller överdriven serietidningsaction rättare sagt så kommer man nog gilla detta, kan absolut tänka mig att se en uppföljare om det kommer, betyget blir en svag 3:a och helt okej actionrulle faktiskt.
Riktigt tråkig. Ser skit ut. Vin Diesel är gammal.
Inte så mycket mer än jag hade förväntat mig, med en viss förhoppning om att den kunde vara bra och underhållande. Men i slutändan en lättglömd film.