Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Blomstertid


Blomstertid är en svensk dramaserie från 2009 som började sändas i TV 4 sommaren 2009. Det är en mockumentär serie där filmaren Martin Persson spelar dokumentärfilmaren med samma namn. Han följer och dokumenterar de tre killarna Kenneth, Steven och Anders, som samtliga gestaltas av Peter Magnusson, under deras skoltid i Bromma våren 1994 och 14 år senare. Tre olika livsöden som vävs samman och skildras med både allvar och humor.


Originaltitel Blomstertid
Regissör Martin Persson
Manus Martin Persson, Peter Magnusson (II)
Genre Drama, Komedi, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Hanna Alström, Sandra Huldt, Martin Persson, Andreas Utterhall, Ann-Sofie Kylin, Jan Åström, Christian Hillborg, Peter Magnusson (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 48
Filmnummer 103487

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2017-12-27
Minns att jag blev smått chockad när jag såg den här över hur mycket värme och känsla det fanns i vissa detaljer och tragikomiken blev nästan för obekvämt klockren ibland. Minns det som en stark trea.
mr_magi
2016-01-14
Magnusson går in i karaktärerna på ett fenomenalt sätt!
RunRiot
2014-03-18
Megabra! Det märks att de inte har jobbat hundra procent manusbundet, utan har gett plats åt improvisationer på vissa ställen. Peter Magnusson är riktigt skicklig och jag känner verkligen både med- och för karaktärerna han spelar. Gillar också att de verkligen fått till den riktiga dokumentärkänslan. Filmen Tillbaka Till Bromma är också värd att se, men känns mer som en parantes till Blomstertid, då den aldrig riktigt fördjupar sig i karaktärerna.
KyLLo
2014-02-14
Väldigt tragikomisk. Kenneth känns som en nedtonad Roland i Torsk på Tallinn. Peter Magnusson sätter personligheterna klockrent. Snart har långfilmen Tillbaka till Bromma premiär.