Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Blodröd sol


Kuroda: En tystlåten samuraj på väg genom Arizona för att överlämna ett ovärderligt svärd som gåva till USAs president. Link och Gauche är ledarna för ett ökänt banditgäng. Cristina är Gauche’s flickvän, en lika förförisk som farlig glädjeflicka. Alla ställs de öga mot öga efter ett våldsamt tågrån, där Gauche lurar sin kumpan och själv försvinner med både svärdet och en stor guldlast. Motvilligt tvingas Kuroda och Link samarbeta. Kuroda måste återerövra svärdet inom en vecka, annars måste han begå harakiri – men bara efter att ha dödat Link. Öst möter väst, revolver möter svärd i detta stjärnspäckade westernraffel där all action exploderar under en obarmhärtig, blodröd sol…


Originaltitel Soleil Rouge
Alternativ titel Red Sun
Regissör Terence Young
Manus William Roberts, Laird Koenig, Denne Bart Petitclerc, Lawrence Roman
Genre Western, 70-tal
Skådespelare Ursula Andress, Toshirô Mifune, Charles Bronson, Alain Delon, Capucine, Bernabe Barta Barri, Mónica Randall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 373
Filmnummer 11000

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


djonipony
2023-06-08
Helt okej underhållning, mycket tack vare Bronson och Mifune såklart, med fin bonus att första Bondbruden Andress finns med också. Alain Delon's engelska är antingen dubbad eller så är han en mästare på att dölja dialekten. Härlig skurk oavsett. Lite som en Soldier Blue, fast rätt lyckad.
Gordyal
2013-10-07
Det är nog bara penismätningarna mellan Bronson och Mifune som är något att ha. Resten är rätt så intetsägande. (6+/15)
RichardEk
2013-07-08
I denna klassiska västernfilm representerar Charles Bronson den mer vilda och "odisciplinerade" dionysiska kraften medan Toshiro Mifune representerar den ordnade och strukturerade Apollo. Deleuze och Guattaris släta och räfflade rum i konstituerande interaktion, liksom. De tvingas samarbeta och vinner varandras respekt allteftersom. Som film börjar "Blodröd sol" att bli något daterad, och idag är den stora behållningen de tre skådespelarna Bronson, Mifune och Ursula Andress. Bronson och Mifune bara dryper fysisk närvaro på "duken", medan Andress, som hade ett förvisso begränsat skådespelarregister, här spelar den roll hon kan allra bäst - en person som inte går att lita på. Den "trialektik" som uppstår mellan de tre huvudrollsinnehavarna utgör filmens rörelseenergi och stora behållning.

2010-09-24
Mina två favoritskådisar i samma film. Underbart!
Matewan
2010-05-05
Hade kunnat fått en trea om den inte varit så taffligt gjord. Terence Young var oftast riktigt usel regissör. De gånger han hade starka producenter och hyfsad budget gick det bättre. Man kan ana varför.
Z
2010-03-21
Extremt fånig men ändå underhållande. Jag vill instinktivt ogilla den, men som så många andra filmer i genren så är den bra och dålig på samma gång.
arruba
2010-01-27
Bronson som vi vill se honom, hård, kaxig och cool. Lägg till en sexig Ursula, en samuraj, en fräck skurk och fantastiska miljöer så hår vi Blodröd sol. Rekomendation till westernfans. Stark 3!
FilmGuden
2009-06-09
En lite annorlunda Western, med bra tempo och gott humör. Bra samspel som väntat, mellan två storheter som Charles Bronson och Toshiro Mifune.
FabianBom
2009-04-14
Spaghetti Western klassiker, ännu en western klassiker med Bronson
jimmyringo
2008-08-18
En skön western med några komiska inslag. Bronson är som vanligt hur bra som helst och Mifune är inte så tokig han heller. Intrigen är enkel, men ändå okej. Bra underhållning för stunden.
Visa äldre kommentarer »