Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Blodröd sol


Under en invigningsfest för det japanska företagets nya byggnad i Los Angeles hittas en ung kvinna mördad. Polisen ska utreda mordet, men företaget vill undvika en skandal och hindrar dem i utredningsarbetet.


Originaltitel Rising Sun
Regissör Philip Kaufman
Manus Philip Kaufman, Michael Crichton, Michael Backes
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Harvey Keitel, Sean Connery, Wesley Snipes, Cary-Hiroyuki Tagawa, Kevin Anderson, Mako, Ray Wise, Tia Carrere, Steve Buscemi, Tatjana Patitz
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3883
Filmnummer 661

Recensioner

Skapad 2019-11-23 av ernils_l
Michael Crichton är känd för att alltid förebereda sina romanprojekt genom extrem faktainläsning. I State of Fear och Timeline blir detta särskilt tydligt genom hans bifogade källförteckningar...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-10-15
Ganska anonym film som inte säger så mycket...
dudson
2022-09-06
Förrvirad(?) & Bizzar film där verkligen Connery är extremt malplacerad!. Han spelar nån slags slick snubbe i kostym med "hemlig-kunskap" om kampsport. heehee (Urlarvigt)" Själva storyn är även den urblåst så inåt helvete. Detta skumma skräp kunde endast skapats under inflytande av starka droger// -2
StureStenhög
2019-10-12
Alltid kul med filmer från det sorglösa 90-talet, och uttråkad blev jag åtminstone inte trots den väl tilltagna speltiden. Men det är en underlig film det här som inte är helt lätt att ta på allvar trots att den verkar vilja det. Det största problemet ligger i att persongalleriet helt saknar trovärdighet. Sean Connery spelar någon form av hedersjapan som drar japanska visdomsord som en annan går på skithuset, och det är lite svårt att se varför någon tyckte att det var en bra idé. Harvey Keitel å sin sida har man slösat bort på en stereotyp rasistkaraktär, och det är lätt att föreställa sig hur personregin kan ha sett ut där. "I den här scenen vill jag att du ogillar japaner riktigt jävla mycket". Lite roligt är det dock med en handling som låg i teknikutvecklingens framkant när det begav sig, men som är vardagsmat idag. Naiviteten kring bildmanipulation blir ett intressant tidsdokument. Så det finns trots allt anledningar till att se det här
Bumbi78
2016-02-07
Det kom många liknande thrillers under 90-talet, men Blodröd Sol har hållit sig förvånande fräsch. Klassisk story om ett snårigt mord som ska utredas och inget är som det verkar. Snygga miljöer och rätt oförutsägbart med en mycket underhållande Connery och bra biroller. Den här var kul att se om.
TimBuckley
2014-12-21
(rek 2a) Wesley Snipes hade jag gärna levt utan. Men filmen är annars ganska väl sammansatt för att vara en blockbuster från tidiga 90-talet. Och inte lär den vara sämre om 10 år till tack vare Sean Connery och Harvey Keitel. 3a.
PiratDjinn
2014-12-19
Jag gillar verkligen den här filmen, att den har läst på om japansk kultur, och inte bara vevar på vanlig amerikansk stil. Storyn håller, och så är ju Sean Connery med, vilket alltid är ett plus. Stabilt hantverk och en välförtjänt trea.
Krille80
2014-10-30
En mycket bra bok av Michael Crichton har blivit en bra film av Philip Kaufman. Även om historien till stora delar är förutsägbar så innehåller den ändå ett antal överraskande vändningar. Sean Connery är som vanligt fantastisk. Wesley Snipes gör här sin kanske bästa insats någonsin. 3+
RunRiot
2014-07-07
Vi hade den inspelad när jag var liten och jag kan för allt i världen inte komma på varför. Har visserligen sett sämre filmer, men den här är bara ointressant och trots att jag tittade aktivt orkade inte min adhd hänga med i den fruktansvärt träiga handlingen.
GNStudios
2013-10-04
Har dock inte åldrats väl..
mazquara
2013-06-24
nja, för lång och seg...
Visa äldre kommentarer »