Blindness
I en stad där alla drabbats av en mystisk epidemi som gör folk blinda är det bara en, doktorns fru som har synen kvar. Hon låtsas vara sjuk för att kunna ta hand om sin make samtidigt som samhället bryts ner i kaos och oreda.
Baserad på en roman av Nobelpristagaren José Saramago.
Originaltitel | Blindness |
Regissör | Fernando Meirelles |
Manus | Don McKellar |
Genre | Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Julianne Moore, Don McKellar, Danny Glover, Mark Ruffalo, Maury Chaykin, Gael García Bernal, Yûsuke Iseya, Sandra Oh, Mpho Koaho, Martha Burns, Alice Braga, Yoshino Kimura, Mitchell Nye, Susan Coyne, Amanda Hiebert, Marvin Karon |
Högkoncept, High concept, är ett begrepp som har blivit allt vanligare inom film dessa dagar. En idé som kan förklaras med en eller endast några få meningar. Kanske har antalet ökat på gru... Läs mer »
Wiseau-varning på manus, haha.
Intressant koncept bortslarvat i en film som mest är seg och ofta (men inte alltid) fult filmad.
Fruktansvärt manus som tyvärr inte någonstans återspeglar boken som är mycket bra. Fruns handlande är helt irrationellt och gör mig enbart förbannad. Synd på ett bra grundkoncept.
Spännande tema, men efter ett tag går det bara utför.
Intressant idé från början, men gjord seg och ointressant.
En berättelse om människans egoism och vilka omoraliska gränser den egentligen kan passera.
Första anblicken kanske en dystopi i mängden, men den hade sina poäng, tex att man fördjupade sig lite mer i Julianne Moores karaktär, inte mycket men tillräckligt för att man skulle förstå hennes handlande. Alltid intressant det här med mänskligt beteende i krissituationer, tyvärr blir jag lika upprörd varje gång. Lämnar tolkningar efteråt.
Den här filmen är allt annat än bra.
Film som visar hur skört vårat samhälle egentligen är, nu kanske inte blindhet är vårat största problem men andra saker kan ju hända. Filmen i säg är ganska seg men den är välspelad där Julianne Moore som vanligt är grym.
En speciell film helt klart. Den spelar förvisso mestadels på känslor och tankar kring en blind värld men har även en del tankenötter där den inte känns speciellt smart. Allt prat i filmen som människorna har för sig för att fylla hålrummet av att inte kunna se gör en lite trött oavsett om det gör filmen mer trovärdig. En stark trea men inte tillräckligt intressant eller fokuserad för fyran.