Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Blessing Bell


Existentiell studie om en malplacerad arbetare och ex-fånge som rör sig genom staden och hans påverkan på andra karaktärers liv.


Originaltitel Kôfuku no kane
Regissör Hiroyuki Tanaka
Manus Hiroyuki Tanaka
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Susumu Terajima, Naomi Nishida, Itsuji Itao, Seijun Suzuki, Kazuko Shirakawa, Ryoko Shinohara, Toru Tezuka, Kôji Yokokawa, Sansei Shiomi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 33
Filmnummer 33873

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer2011-11-13
Bra helt klart men ändå det svagaste jag sett av Sabu hittills!
(finnsinte)
2007-01-16
Ska väl sägas att filmen inte är något under av djup och elegans jämfört med vissa andra, den är faktiskt ganska anspråkslös, men den lyckades ändå fånga och fascinera mig något enormt... Mycket uppfriskande.
(finnsinte)
2007-01-16
Underbar. Terajima Susumu driver genom ett spöklikt Tokyo som en medmänsklig zombie, en tigande hjälpare eller betraktare för de människor, varav de flesta på ett eller annat sätt omges av död, vars vägar han råkar korsa. Att Kôfuku no kane är grymt cool, snygg, poetisk och humoristisk kommer man fort underfund med, medan det tar bra mycket längre tid att lista ut vart filmen vill komma. Tills dess är det bara att följa med och njuta av den absurda vandringen och alla små tillfälligheter (vad vore en Sabu-rulle utan dem?), detaljer, upprepningar, paralleller och kontraster... En invändning är dock att slutet kanske är lite väl tydligt, lite för mycket av ett stilbrott, att det kunde varit öppnare, men man blir ändå glad av det på nåt sätt, och det finns fortfarande mycket att fundera över. Och när nånting som inte hänt genom hela filmen plötsligt händer, händer det på ett vardagligt, smått banalt och till första anblicken meningslöst sätt. Underbart var ordet. Tiden gick fort - kändes mer som att se en kortfilm.
Nufan
2006-12-08
Strålande!