Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Blade Runner 2049


År 2049 upptäcker en ny Blade Runner, Los Angeles-polisen K, en sedan länge begravd hemlighet som har potential att försätta vad som är kvar av samhället i kaos. Efter sin upptäckt försöker K leta rätt på Rick Deckard, en före detta Blade Runner som varit försvunnen i trettio år.


Originaltitel Blade Runner 2049
Alternativ titel Blade Runner 2
Regissör Denis Villeneuve
Manus Hampton Fancher, Michael Green
Genre Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Jared Leto, Dave Bautista, Lennie James, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Barkhad Abdi, Tómas Lemarquis, Wood Harris, Edward James Olmos, Sallie Harmsen
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2286
Filmnummer 124574

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-09-20
Otroligt snygg och nästan lika väldesignad som originalet, därför en tvåa: annars är detta en total katastrof till film, en solklar etta. Och då är jag ett stort fan av originalet (en lika solklar femma för mig). Överpretentiös, överspelad framför allt av Leto, komplicerad krystad fanservicestory (herregud måste man gräva fram Ford och en CGI-Sean Young), MASSVIS med olösta trådar (herregud skurken besegras inte ens) och dessutom tempofattig vilket kan funka om filmen har något att säga, men det har den inte, det är bara en massa plattityder som staplas på varandra, och fadda oneliners kastas omkring som absolut inte fungerar för den som tänker efter det allra minsta. Ryan Gosling har däremot hittat sin perfekta roll, en där hans träiga uttryck kan visas i nästan tre timmar utan att det är ett problem. Ana de Armas sprider trots detta som vanligt glädje i varje scen där hon är med. Åtta på IMDB? Obegripligt, om originalet är en nybakad prinsesstårta är den här en stor påse älgbajs. En av mina största filmbesvikelser någonsin.
KyLLo
2023-04-11
Denis Villeneuve är bra på att bygga upp en fantasifull science fiction-värld och skapa stämning. Jag tycker upptakten fungerar bäst, sedan blir den spretig. Dessutom för lång för sitt eget bästa och inte lika verkliga miljöer som originalet från 80-talet, som jag verkligen gillade. En svag trea.
Körsbär
2022-12-11
Ruggigt nära en etta, vilket sömnpiller. Räddas av några få enstaka scener. Men på det stora hela, alldeles för många onödiga utdragna scener.
Rele
2022-08-12
En lång och seg Science Fiction. trots flera kända skådespelare ger jag en tvåa.
DiMMUBoRGiR
2021-12-05
Igen - Dennis Villeneuve sätter stämningen, tempot och känslan... men han fattar inte hur man skapar engagemang för karaktärerna. Noll relationsbygge, noll karaktärsutveckling. Sådant slöseri!
Rift
2021-01-05
Lika tom som den är pretto.
Dream
2020-10-02
Snygg film, men långsam. Tar sig inte förns Harrison Ford dyker upp.
ZoIX
2020-09-26
Nae. För lång. Leto är serietidningsskurk. Väldigt snygg emellanåt.
BarryHero
2020-08-08
Otrolig porträttering av 2049 som man hade väntat sig efter original-Blade Runner med bl.a. Atari som jätteföretag i framtiden. Filmen är långsamt berättad vilket jag dock inte tycker gör så mycket. Storyn är inte helt enkel att hänga med i och frågan är om inte en omtitt vore berättigad i detta fall för att verkligen fånga alla nyanser. Vidare är det en respektfull tolkning och uppföljare av originalet.
Danaco
2020-08-05
Jared Letos karaktär gör filmen värd att se, och tur är väl det för i övrigt var det inte mycket till originalitet eller handling.
Visa äldre kommentarer »