Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Blade


Precis innan Blades mamma ska föda honom blir hon biten av en vampyr. Blade får på så vis både människo- och vampyrblod och blir en nästan oövervinnelig varelse. Han har vampyrens styrka och människans känslor. Blade växer upp till att bli en vampyrjägare för att hämnas i sin mammas namn. Vampyrerna har infiltrerat nästan alla stora organisationer men de behöver Blades unika blod för att kunna kalla på vampyrguden La Magra och ta makten över människorna.


Originaltitel Blade
Regissör Stephen Norrington
Manus David S Goyer
Genre Action, Thriller, Skräck, 90-tal
Skådespelare Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N'Bushe Wright, Donal Logue, Udo Kier, Arly Jover, Traci Lords, Kevin Patrick Walls, Tim Guinee, Sanaa Lathan, Eric Edwards
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14549
Filmnummer 674

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Andreas_
2022-03-26
Blir nästan högsta betyg på denna pärla till film, såg om denna för första gången sedan den hade premiär 98 och jag var fruktansvärt förvånad hur välgjord och bra den fortfarande känns, efter 24 år så tänkte jag att det kommer finnas hur mycket som helst att klaga på, men ack så fel jag hade, den känns inte ens som en film som kom ut för 24 år sedan utan hade likväl kunnat vara igår, den känns inte avdankad alls på något sätt utan känns väldigt välgjord och fräsch än idag, enda som man kanske kan klaga lite på är effekterna i slutet av filmen när det stora finalen är på gång, i övrigt så är effekterna riktigt välgjorda faktiskt, detta är ju även en film av en ganska orutinerad och då ny regissör, Stephen Norrington har inte gjort många filmer varken efter eller före men med denna så hittar han den perfekta blandningen av action och spänning och thriller, han lyckas även förmedla känslan av att detta är serietidningsfilm och det är det inte många regissörer som lyckas med, inte ens idag, så stor eloge till Norrington, sen så är det många bra skådisar med, Wesley Snipes är ju som klippt och skuren för rollen som Blade, både utseendemässigt och karaktärsmässigt då Blade är en duktig kampsportare även i Marvels serietidningar, kanske Wesleys absolut bästa roll i karriären, många bra skådisar i bi-roller dessutom, Kris Kristofferson som Blades partner Whistler och Stephen Dorff som riktigt elak vampyr ledare, så sammanfattningsvis så måste man bara se denna om man gillar serietidningsaction eller vampyrer eller ett stort fan av Wesley Snipes, eller som mig, gillar alla 3 och får verkligen valuta för tiden man lägger ner, oerhört underhållande film, betyget blir nästan det högsta, en riktigt stark 4:a och 5:an är inte långt borta, kom en minst om inte bättre uppföljare men den tredje filmen i serien kan man nästan skippa. Rekommenderas! Lite kuriosa är ju att Marvel/Disney snart kommer att släppa karaktären Blade på nytt, men med en ny skådis tyvärr, han gjorde en liten introduktion i slutet av filmen Eternals, tror dock inte att han kan överträffa Snipes.
karlmats
2020-09-12
Det var 12 år sen jag såg Blade senast, filmen som kan ha startat superhjältevågen och som mitt tonårsjag var så förtjust i att jag en gång i tiden hade med bland mina absolut favoritfilmer. Med dagens ögon kan jag konstatera att mycket av det jag gillade då håller än idag. Snipes är en av de coolaste superhjältarna som någonsin har synts på den vita duken. Här döljs hans svagheter som skådis bra och han får glida runt och vara ganska tystlåten och cool och istället äga fightingscenerna . Kristofferson är en bra sidekick till honom och Dorff gör en fascinerande badding som kompletterar Snipes. De gotiska mörka miljöerna är episka, technoklubbscenen i början sätter verkligen tonen för den här staden och att vampyrismen står i fokus är också något jag gillar. Kanske att två timmar är lite i längsta laget men det är inget jätteproblem. Däremot har jag blivit hårdare med betygen med åren och Blade landar denna gången på en stark 3a. (2008-04-06)
dudson
2018-04-27
Legendarisk kult action film med effekter och driv, frääch som håller än idag. Snipes & Dorff är klockrena som varandras motpoler.
myslas
2017-07-31
Effekterna håller knappt Buffy-klass, vilket inte är en komplimang för en film med den här budgeten, men kan man stå ut med det så är det en underhållande actionrulle i högt tempo med en hel del gore. De välkoreograferade fightscenerna är ett extra plus.
Raggarn
2017-01-27
Sätter nu ett betyg på gamla minnen. Såg denna massor med gånger i slutet på 90-talet och minns att jag gillade den skarpt då som typ 15-åring. Har dock inte sett den efter det. Måste nog se om den för att ge ett rättvisare betyg
Noseman2005
2016-09-29
Saknar djup i karaktärerna, även om det kan vara mycket begärt av den här typen av film. CGI'n håller fortfarande godkänd nivå, även om den är uppenbar. Inte på något sätt ett mästerverk. 5/10

2016-09-25
Nei dette var ikke bra og cgi:n skal vi ikke snakke om. Har Snipes vært med i noe bra noen gang?
AlbinWesley
2016-02-12
På tiden att se om! Suveränt bra actionfilm, finns mycket med regin som inte är riktigt hundra i de mer dramaturgiskt bärande scenerna, men i stort är det inte mycket att anmärka på. Tycker om estetiken och stämningen i all sin tacky 90-talsstil. Marvels första ordentliga bioadaption håller fortfarande bättre än många av de efterföljande.
Ghostface
2015-10-22
Filmen har allt det som dagens serietidningsfilmer saknar. Filmen tar inte sig själv på sånt allvar som vi ser idag. Det finns en perfekt mix av ironi och genuin attityd som gör filmen överlägsen i sin liga.
Lotso
2015-10-04
I sin helhet är Blade exakt det du förväntar dig. En awesome kickass film som bjuder på vampyrer, blod och action. Effekterna må inte ha åldrats bra, men det är inte så problematiskt. Det är fortfarande en underhållande film som leverera. Men vad som gör filmen är Wesley Snipes som Blade. En ikonisk roll för honom där allting bara klickar. Enda negativa är skurken som är filmens svagaste del. Hade hellre sett Udo Kier som huvudskurken.
Visa äldre kommentarer »