Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

BlacKkKlansman


Den afroamerikanska Colorado-polisen Ron Stallworth lyckas infiltrera Ku Klux Klan och bli ledare för den lokala falangen.


Originaltitel BlacKkKlansman
Regissör Spike Lee
Manus Spike Lee, David Rabinowitz, Charlie Wachtel, Kevin Willmott
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Biografi, 2010-tal
Skådespelare John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Corey Hawkins, Jasper Pääkkönen, Ryan Eggold, Frederick Weller, Paul Walter Hauser, Ashlie Atkinson, Harry Belafonte, Michael Buscemi, Robert John Burke, Ken Garito, Nicholas Turturro
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1248
Filmnummer 130257

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2023-02-15
Svag 4 - det är mestadels intressant, men samtidigt är det trist hur mycket som ändrats för att öka spänningen (speciellt när man titulerat det som en "sann historia"). Hade även önskat att man gick in mer på hur "klanens" organisation fungerade. Faktumet att de flesta var rasistiska och korkade svin är säkert sant men det ger inte så mycket djup till berättelsen.
Philips
2021-03-30
Osannolik men sann, tydligen... Garanterat ingenting som gjorts tidigare på film.
StureStenhög
2021-01-17
Det är en kul och bisarr historia i botten det här, och det är på det planet den här filmen fungerar bäst. Filmen visade sig också ligga betydligt närmare den sanna historien än vad jag hade trott medan jag såg den, så det gör ju det hela ännu roligare. Spike berättar den också på ett underhållande och kreativt sätt, men det är när han ska försöka sig på paralleller till nutiden som det blir klumpigt och övertydligt. Det finns annars en del intressant i konflikten kring om man bäst åstadkommer förändring inifrån eller utifrån, men det hade jag önskat att man hade grävt lite mer i. Men det verkar iaf som att Denzel Jr. har ärvt en del av sin fars karisma, och överhuvudtaget bidrar skådespelarna till att höja det här. Ashlie Atkinson är ett riktigt fynd får man säga
staten
2021-01-14
Rapp, kul, spännande och EXTREMT skickligt gjord film. Musiken och klippningen höjer detta mot mästerverkshöjder rent hantverksmässigt. Också väldigt bra spelad. Har sett långt ifrån alla Spike Lees filmer men detta är min klara favorit av de jag har sett.
mammene
2020-07-23
På ett vis kändes det som en gammal cowboyfilm, där man bara på utseendet kan se vem som är ond eller god. Vem vet kanske medlemmar av ku kux klan ser ut så här och är ovanligt korkade, med vissa undantag, spillevinken i det hela är då en mörkhyad person.Känns som vi blir lite styrda i vårt tyckande. Eller så är det precis det som regissören leker med, karikatyrer. Hur som helst är det en bit av USA;s historia som tyvärr inte är historia utan pågår än. Den någon lättsamma tonen gör att i alla fall jag klarar av att se detta.
hsimpson
2020-07-10
Välspelad, men haltar lite under filmens gång. Epilogen är stark och gör att trean också är stark, snarare än svag.
Hengman
2020-05-25
Mycket svag politisk film. Ja ja ja, Trump är dum, rasister är dumma...
labi
2020-05-23
Underhållande och en film i tiden. Kanske inget som förenar ett polariserat USA, men ett gött statement från Lee.
Stan
2020-05-02
var en 4a innan arkivbilderna från 2017
visser
2020-05-02
Det är ju en ganska enkel moral i den här berättelsen. Ibland önskar man att regissörer nöjer sig med att berätta en historia så kan du som tittare dra dina egna slutsatser.
Visa äldre kommentarer »