Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Blackfish


En dokumentär om späckhuggaren Tilikum som under fångenskap har dödat tre människor. Blackfish visar även vad som kan hända när man har ett sådant här intelligent djur i fångenskap.


Originaltitel Blackfish
Regissör Gabriela Cowperthwaite
Manus Gabriela Cowperthwaite, Eli B Despres
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1233
Filmnummer 105774

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2020-04-28
Intressant ämne, i en annars ganska rörig dokumentär av det argumenterande, partiska slaget. Skamligt och tragiskt att dessa intelligenta, sociala, kommunicerande djur hålls i fångenskap. Vill gärna ge den högre betyg på grund av ämnet men rent filmiskt/dokumentärt är den inte så bra, även om den innehåller en hel del intressant arkivmaterial.
Jompalompier
2016-01-23
Viktigt ämne absolut men ganska rörig och halvdan dokumentär som missar en del enligt mig.
BarryHero
2016-01-01
Mycket bra. Som sagt plus for att de faktiskt har med mycket arkivbilder fran olika attacker. Dessa djur bor sjalvklart vara i det fria.
Tobbiee
2015-11-14
Bästa dokumentären jag sett! Gripande och fruktansvärt rörande att se hur dessa otroliga varelser har det i fångenskap. Finner inte ord.
MinotaurKing
2015-08-20
Bojkotta Seaworld! Googla och signa!
AlbinWesley
2015-06-21
Tycker den var allt jag kunnat förvänta mig. Utan att predika är den saklig och väldigt intressant. De olika föredetta tränarna har väldigt goda insikter, och den makabra verkligheten framställs som trovärdig och hemsk, utan att man överdriver djurens utsatthet - som förstås är enorm. Men det allra största problemet är inte nödvändigtvis deras fångenskap här, utan att SeaWorld vägrar ta ansvar för sin bristande kompetens. Ingen i världen besitter nämligen kompetensen som skulle krävas för att rättmätigt syssla med såna här hemskheter.
Kautsky
2015-05-18
Så viktig film att jag inte bryr mig så mycket om ev små obetydliga detaljer kring filmskapandet.
marleey
2015-03-20
Rätt så intressant dokumentär som innehåller en förvånansvärt hemsk berättelse. Intressant att få se hur intelligenta späckhuggare faktiskt är och hur oerhört tragiskt och hemskt många av dem blev behandlade. Att djur på djurparker far illa ibland förstod jag nog i viss mån. Men jag kunde aldrig föreställa mig det som framställs i Blackfish. Att de lyfter fram späckhuggarnas förmåga för känslor förstärker den otäcka känslan. Intervjuerna är kanske något sega ibland och det leder ingenstans. Plus för att de har med ett par videos av själva attackerna. Oftast brukar inte sånt tas med, vilket jag förstår. Men någonstans vill man även se dem. "Attacken" på den manliga tränaren som höll på att bli dränkt var otäck men samtidigt la det till ett lager på dokumentären som var intressant. Har aldrig varit på Seaworld, men har ända haft en bra och schysst bild av stället. Men efter att ha sett denna så blev det definitivt något sämre.
xzsawq
2015-01-18
gripande dokumentär. hjärtskärande att höra valarnas skrik och gråt..
Devils_Arcade
2015-01-04
Motsägande dokumentärfilm... alla tragiska dödsfall hade ju inte skett från början om de inte stängde in djuren i små cementpooler? frågeställningen varför djur ska hållas i bur överhuvudtaget behandlades nästan inte alls.... nej, jag förstår verkligen inte alls varför den här har blivit hyllad.
Visa äldre kommentarer »