Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Black Mirror - Fifteen Million Merits


En framtidsvision där invånarna måste trampa på trampcyklar för att generera energi. De tjänar meriter med vilka de kan köpa mat från automater. Dessa meriter kan även tjänas genom att se på reklam, men man blir av med dem om man väljer att skippa reklamen. Det största tv-programmet är Hot Shot, i vilket huvudpersonen Bing vill hjälpa sin arbetskamrat Abi att komma med.


Originaltitel Black Mirror - Fifteen Million Merits
Alternativ titel Fifteen Million Merits
Regissör Euros Lyn
Manus Charlie Brooker, Konnie Huq
Genre Drama, Komedi, Thriller, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Daniel Kaluuya, Jessica Brown Findlay, Rupert Everett, Julia Davis, Ashley Thomas, Paul Popplewell, Isabella Laughland, David Fynn, Colin Michael Carmichael, Hannah John-Kamen, Kerrie Hayes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 713
Filmnummer 98706

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrNenne
2021-01-05
En häftig och intressant värld jag gärna fördjupar mig i men sedan går den istället all in på att bli nån slags idol-samhällskritik. Urtråkigt cyniskt.
Christofer
2019-06-17
Det var en lååång transportsträcka till den mörka upplösningen. Hade gjort sig bättre på halva speltiden. En känga till samtiden, visst, men lite väl övertydligt för min smak.
Gordyal
2019-02-04
Nu har jag sett min första Black Mirror-"film". Med tanke på hur jävla dålig den var borde den även vara min sista. Men jag får väl ge spektaklet åtminstone en chans till innan jag sågar hela fenomenet längs med fotknölarna. Vad som var fel? Under en timme berättas en historia som hade kunnat brännas av på en kvart utan stress. Alla karaktärer är löjligt utmejslade och överdrivna, själva intrigen är lika sliten som substanslös, överraskningarna lyser förblindande min sin frånvaro, skådespelet är klent, världen känns fejk (på fel sätt) och det folk kallar "symbolik" är övertydliga insparkade dörrar som trycks ner i halsen på tittaren. Jag har för mig att det finns en term för denna typ av film, men jag kommer inte på det. Jo, vänta lite... Jag kom på det! Det kallas SKIT. (3/15)
gjoob
2018-02-10
Möjligtvis lite mätt symbolik ibland (cyklarna, talangshowen), men ändå en intressant samhällsskildring. Dock såg jag den inte som en framtidsvision utan snarare en allegori om dagens värld.
TheHorrorfan
2018-02-02
Ytterligare ett avsnitt som är helt okej. Lite seg emellanåt, men bra budskap.
BarryHero
2017-01-07
Valdigt mork och deppig. Kul hur den slutar, men tar lang tid innan man kommer in i avsnittet. Valdigt forvirrande till en borjan.
Roswall
2016-12-29
Högstadienivå på denna. Hade kunnat gjort mer med tiden som lades ner.
paninaro
2016-11-16
En intressant allegori, om än an aning klumpigt utförd. Jag tycker framför allt att fokus ligger för mycket på talangjakten, som framställs oinspirerat och dessutom är ett väldigt trött format i såväl satir som i verkligheten. Det huvudsakliga intresset här, som är intressant formulerat, rör människornas alienation inom produktion, konsumtion och relationer.
emilstjernholm
2016-11-13
Snyggt formulerad framtidsvision.
Rehn108
2016-05-24
Jag har rätt svårt för ångestpumpade cyberpunk-dystopier, men den kämpar sig ändå till en trea pga att den blir intressantare och intressantare ända in till slutet.
Visa äldre kommentarer »