Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Birthday Girl


En engelsk banktjänstemans liv vänds upp och ner den dag han bestämmer sig för att beställa en rysk kvinna på postorder. Hon visar sig ha många farliga sidor som blir ännu tydligare när hennes två kusiner dyker upp i den lilla idylliska engelska staden.


Originaltitel Birthday Girl
Regissör Jez Butterworth
Manus Tom Butterworth, Jez Butterworth
Genre Drama, Komedi, Romantik, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Vincent Cassel, Ben Chaplin, Mathieu Kassovitz, Kate Lynn Evans, Stephen Mangan, Alexander Armstrong, Sally Phillips, Ben Miller, Jonathan Aris, Mark Gatiss, Steve Pemberton, Reece Shearsmith
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1220
Filmnummer 6132

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fridenpaden
2018-01-07
Egentligen inget extra men jag gillade filmen. Har börjat uppskatta Nicole Kidman mer och mer. Intressant att se en australienska och två fransmän pratar ryska i en brittisk film (men vem kan klaga när det handlar om Cassel och Kassovitz?).
Stygga-Vargen
2016-10-26
Klockren komedi med skön humor och bra skådespelare!
sawa
2015-12-21
Nja, uthärdlig men inte speciellt intressant.
uncle_funk
2014-01-02
Ännu en film där Nicole Kidman visar mycket av sin rumpa, en rumpa som spelade bättre rumpa än vad någon skådespelare gjorde för sin karaktär.
Ghostface
2012-02-22
Svag 3a. Ingenting förvånar eller får mig att höja på ögonbrynen men det fungerar som tillfällig underhållning.
Sartus
2011-12-16
Jag förstår inte alla bittra kommentarer. Jag gillade den här filmen, den bet fast i mig och underhöll mig från första minut till slutminuten.
ami86
2011-07-30
Nja, nog tyckte jag den här filmen var ganska förutsägbar ändå. Den har en viss charm, men i slutändan är den för slätstruken och poänglös för att förtjäna något högre betyg från mig. Råkade hamna framför denna film i TV-soffan, och hade egentligen tänkt byta kanal och göra annat, men inledningen fick mig faktiskt att ge den en chans. Sen blev det nog mest att jag satt kvar av ren nyfikenhet på hur det skulle gå.
agyness
2011-07-19
Förstod inte riktigt vart någon ville komma med den här filmen..
Ondskapt
2011-07-17
Den här filmen tappar bort sig själv på tok för fort och alltför många gånger. Till slut återstår bara ett platt försök att göra någon slags actionrulle med lite kärleksinslag, men allt blir bara pinsamt. Må vara Kidmans enklaste lönecheck nånsin när hon jiddrar lite på ryska.
TimBuckley
2009-10-10
(rek 2a) Charmigt, spännande, roligt och framförallt underhållande !!! Om man bara lyckas ta denna film för den underhållning den är och lämnar värderingar, realism och andra för filmens värld pretentiösa ting på tröskeln och sedan glider in i filmen så blir man klart underhållen! Alla skådespelarprestationer såväl som manus, foto och flyt ligger på en konstant stark 3a & får mig att nästan dänga dit en 4a. Redan introt sätter an klangen genom frasen "From Russia with love"... Klart bra och förbisedd ytlig underhållningspärla med en förnedrad Ben Chaplin (som påminner om Phoenix), ett gäng ryssar och många krystade scener. Stark okomplicerad 3a!
Visa äldre kommentarer »