Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Birdy


För att fly den kaotiska verkligheten, har vietnamveteranen Birdy sjunkit ner i ett komaliknande tillstånd där han tror att han är en fågel från sina barndomsdrömmar. I ett försök att nå fram till honom har hans psykolog tagit kontakt med Al Columbato, Birdys ungdomskamrat. Al försöker desperat att tränga igenom till Birdy för att få honom tillbaka till verkligheten. Svaret ligger kanske i deras ungdom...


Originaltitel Birdy
Regissör Alan Parker
Manus Sandy Kroopf, Jack Behr
Genre Drama, Krig, 80-tal
Skådespelare Matthew Modine, Nicolas Cage, John Harkins, Bruno Kirby, Karen Young, Sandy Baron, Nancy Fish, George Buck, Dolores Sage, Pat Ryan, James Santini, Maud Winchester, Marshall Bell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 871
Filmnummer 3552

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-12-01
Välspelad, snygg, skön stämning, fascinerande, mångbottnad. En Equus för fågelfantaster... Femman är riktigt nära.
Xtro
2018-06-14
Det är väl det att filmen förefaller menad att framkalla känslor och det är väl okej, om det bara gick att identifiera med karaktärerna, men det är jag omutligt impotent till att göra med den eponymiska karaktären och Cage klarar sig inte mycket bättre.
papabobadiof
2017-04-10
Skulle snarare vilja säga att det enda som eg. var bra med denna filmen var just slutet! Resten var mest en massa sliskig sentimental smörja som aldrig riktigt blev trovärdigt? Även om det förvisso var en upplevelse att se Matthew Modine spritt språngande naken squatta på gaveln av sin sjukhus-säng...
DrJW
2015-08-17
Enda nackdelen var slutet. Den slutade bara så där, mitt i en scen och ingen avslutning. Men annars var den här riktigt, riktigt bra och både Matthew Modine och Nicolas Cage briljerar i sina roller.
EvilNed
2015-04-20
Jag tycker om att se karaktärer gå in i sig själva. Besatthet och galenskap. Intresserar mig. Denna filmen gav sig hän detta.
Krille80
2014-11-07
Jag minns att vi vi tittade på denna film på en lektion på högstadiet. Jag tyckte den var konstig och väldigt dålig. Efter att nu sett om den och blivit äldre och lite visare tycker jag fortfarande att den är udda men bra med underbara rollprestationer av Cage och Modine. Väldigt gripande och väldigt starkt. 3+
Ful_fisk
2014-02-26
Stark och bra Alan Parker-film med väldigt snyggt foto. Nicholas Cage och Matthew Modine spelar två killar som utvecklar en stark vänskap, samtidigt som Modines intresse för fåglar leder honom in i en allt djupare besatthet. Vietnamkriget tas också upp. Filmens största brist är helt enkelt att den är ganska enformig och långrandig. Många scener är lika varandra och det känns ofta som att den inte riktigt kommer vidare. Annars en tämligen oklanderlig film. Soundtrack av Peter Gabriel!
KyLLo
2014-02-04
Härliga miljöer och snygga kameraåkningar i en smått originell film. Den hade kunnat vara både fängslande och gripande, men tyvärr håller inte manuset på långa vägar för en hel film. Och vad ska man egentligen säga om Nicolas lugg? :)
HerrNenne
2013-06-09
Två timmar som mest handlar om att lägga upp för ett skämt i filmens sista sekunder.
Hypostas
2012-07-20
Bitvis väldigt mysig och stämningsfull film, som egentligen inte handlar så mycket om Vietnamkriget utan mer är en slags coming of age-film om två grabbar som utvecklar en väldigt speciell vänskap. Cage är strålande i sin roll och dessutom djävulskt snygg. Det bara lyser filmstjärna lång väg om honom. Birdy som karaktär blir lite jobbig och lite för mycket emellanåt, men som helhet är filmen definitivt sevärd. En riktigt stark trea, som kan höjas till en fyra vid en omtitt.
Visa äldre kommentarer »