2.4
2.4
Bilskojarna

De två tvillingbröderna, Roy och Luke, har varsin firma för begagnade bilar. De är bittra rivaler och gör allt för att överträffa varandra. På den ena firman arbetar bilförsäljaren Rudy som vill ställa upp i valet till senaten och hans chef Luke lovar att låna honom pengar. Men Luke dör innan dess och det tvingar Rudy att bli kvar på sitt arbete. Han och de andra kollegerna på firman gör allt de kan för att hindra Roy från att ta över den, inklusive att begrava Lukes döda kropp på firmans bakgård.
Originaltitel | Used Cars |
Regissör | Robert Zemeckis |
Manus | Robert Zemeckis, Bob Gale |
Genre | Komedi, 80-tal |
Skådespelare | Kurt Russell, Jack Warden, Gerrit Graham, Frank McRae, Deborah Harmon, Joe Flaherty, David L Lander, Michael McKean, Michael Talbott, Harry Northup, Alfonso Arau, Al Lewis, Woodrow Parfrey, Andrew Duncan, Dub Taylor, Claude Earl Jones |
Nä inte värst.
Fanns ett par halvlyckade sketcher men mellan varven blir det riktigt tråkigt, stark etta.
Någon enstaka roande detalj, men mest en massa trams.
Lite för lång, och den andra timman var inte så bra som den första timman hade utlovat. Efter en fantastisk scen med en reklamfilm, där Gerrit Graham skjuter och spränger sönder bilar, börjar filmen tappa lite av sin gnista. Satiren kommer emellertid fram och Zemeckis regisserar med säkert handlag.
Helt ok och rolig komedi på sina ställen, tyvärr 20 minuter för lång. Kurt Russell, Jack Warden och hunden gör bra ifrån sig.
En ganska slätstruken komedi. Det finns inte så mycket som jag direkt stör mig på, men inte så mycket som jag gillar heller. Upplägget känns inte överdrivet kul och karaktärerna är ganska bleka. Lite kreativa är man på sina ställen, men trots det blir det aldrig speciellt roligt eller underhållande
Nja... tidstypisk buskis.
Typiskt Zemeckskt, en gnutta satir och en gnutta fånig humor.
Tidig Zemeckis komedi som inte var något minnesvärt precis. Har en eller ett par lyckade skämt, men det räcker absolut inte.
Riktigt skoj men aningen för lång.