Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Big Fish


William Bloom har sedan länge brutit kontakten med sin far, men vänder tillbaka till familjen då han hör att fadern är döende i cancer. I sina försök att lära känna sin far får han höra en mängd skrönor om dennes liv. Dessa historier iscensätts på Tim Burtons speciella sagoliknande vis.


Originaltitel Big Fish
Regissör Tim Burton
Manus John August
Genre Drama, Komedi, Romantik, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Marion Cotillard, Alison Lohman, Robert Guillaume, Helena Bonham Carter, Steve Buscemi, Danny DeVito, Matthew McGrory, Missi Pyle, Loudon Wainwright III, David Denman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 28279
Filmnummer 16934

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Caspian
Film är en märkligt abstrakt konstform, på en gång svårare och mer glidande än vad litteraturen och musiken någonsin blir. Många filmer är på papperet skit. Banal historia, ointressanta skå...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Poivoroinen
Kungen av goth inom filmbranschen – Tim Burton – har landat i Sverige med sin senaste film. Att det är en saga av fabulösa mått är väl ingen större överraskning men – dra på trissor – den ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av bobbot
Jag såg Edward Scissorhand när jag var åtta år och sedan dess har jag troget följt Tim Burtons märkliga filmkarriär. Dels har jag glatts åt höjdpunkter som Ed Wood och den enligt mig grovt un...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av MissMalibu
Redan innan jag trycker på play har jag en stark känsla av att denna film kommer vara makalös och otrolig, då den regisseras av min favorit Tim Burton. Självklart sviker han mig inte. Filmens fä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-13 av Kiril
Jättar, dvärgar, häxor, surrealistiska världar, överdrivna situationer – historien om Edward Bloom’s (ständigt dessa Edwards i Burton-sammanhang) berättelser och hans tvivlande sons sökande ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-03 av Nemralis
Tim Burton har alltid varit en mästare på sagor. Vi har sett det redan i hans tidigare filmer, som Edward Scissorhands (1990), men även i den bioaktuella Charlie and the Chocolate Factory (2005) ty...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av rikirock
Edward Bloom (Ewan McGregor) har alltid varit en man med stor aptit på livet, enorm passion och med en förkärlek för otroliga historier. På sin ålders höst - porträtterad av Albert Finney, fem...   Läs mer »

Kommentarer


deswhip
2019-03-16
En del tycker väl att Tim Burton har en sån härlig fantasi och hans filmer är så annorlunda och fina. Men jag tycker att även om de är välgjorda och ofta har en intressant sensmoral så blir storyn inte intressant när alla grundlagar är satta ur spel.
Rai
2019-01-27
Var länge sedan jag såg den, men det är en fin film..
Stygga-Vargen
2017-08-01
En av Burtons sämre filmer.
idaho1981
2017-04-13
Underbar, precis som jag väntat mig. Finney, Bonham Carter och självklart McGregor är de som bär filmen, kan inte riktigt förstå valet av Crudup som känns lite väl stel och ointressant för rollen (även om det är lite så han ska vara, men det kunde gjorts bättre). Burtons värld finns där, snyggt foto och fantasifulla världar.
RustyFilm
2016-12-09
Fantasin flödar och underhåller. En far/son relation utgör navet i det hela. En ganska annorlunda filmupplevelse som är små mysig utan att toppa.
supermancover
2016-10-24
Fint men inte alls i närheten av den rekommenderade femman jag hade på denna, vet inte riktigt hur de räknade ut det denna gången. En stark trea blir det ändå. Tänkte en fyra först, men alltså...den är inte en fyra.
Albion
2016-05-03
Det är ett smetigt försök till sentimentalitet på ett halvt utflippat sätt. För mig känns det bara fel och griper aldrig tag i mig. Smått uttråkad kan jag konstatera att betyget stannar vid en stark 2;a, dvs 2+

2016-03-30
Måste høye denne fantastiske fortellingen fra 4 til 5.
Rehn108
2016-02-21
Jag har aldrig varit något fan av det här formatet, som mest bara består av ett hopkok av knasiga nedslag i en knasig livshistoria. Varje sekvens kommer bjuda på någon ny sorts knasighet, det är förutsägbart och ganska långtråkigt. Burton har regisserat 2 av mina favoritfilmer men Big Fish funkade inte. Det blir aldrig gripande, eller fantasieggande heller för den delen.
Sunken25
2016-01-05
Aldrig gillat Burton men detta är ett stort undantag. En berättelse som fängslar en, en poäng i filmen som är spot on. Ewan McCregor visar att han är en mycket duktig skådespelare. En film man bör ha gett en chans, för detta är en juvel. 8.3/10
Visa äldre kommentarer »