2.4
2.4
Biffen och Bananen
Biffen och Bananen är två F.D. tävlingscyklister som jobbar på cykelfabriken Standard. Biffen är köttätare, Bananen vegetarian, och detta i förening med vissa skillnader i kroppsvolym och fattningsförmåga bjuder ofta till kontroverser dem emellan. De ställer upp sexdagarsloppet för cykel.

Originaltitel | Biffen och Bananen |
Regissör | Rolf Husberg |
Manus | Gösta Stevens, Jan-Erik Garland |
Genre | 50-tal, Komedi |
Skådespelare | Åke Grönberg, Åke Söderblom, Lillebil Kjellén, Lennart Lindberg, Håkan Westergren, Gösta Prüzelius, Maj Larsson, Siv Larsson, Harriet Andersson, Nils Hultgren, Wiktor Andersson |
Charmig men usel. Obefintligt manus. Som tidsdokument och underhållning för stunden hade jag kunnat sätta upp till en trea, men från ett tekniskt perspektiv är detta verkligen ruttet. 1+/5.
Pysmysig gammal klassisk varmhjärtad komedi av det bättre slaget. Biffen & Bananen är Sveriges svar på helan & halvan anno 50/tal/
Var ganska trevlig fram till de oändliga cykeltävlingsbilderna.
Kul med bilder från 50-talets Sverige, handlingen är dock i klenaste laget. Jag imponeras stort av den tidens tävlingscyklister som tog sig fram på gatsten och packade grusvägar, måste ha slitit på cyklarna.
Charmig bagatell.
Första filmen om biffen och bananen
Tramsig och underhållande gammal svensk komedi, dålig på det där förlåtliga pilsnerfilmsviset. Åke Söderblom är ehuru alltid sevärd!
Riktigt klassiker! =)
Den här filmen såg jag i misstag en eftermiddag på tv:n. Jag kan ännu i denna dag inte förstå att jag orkade se hela filmen. Minns den ännu idag som förmodligen den sämsta filmen jag någonsin sett. SE DEN INTE!!!
Den här gick ju i somras haha helskön svensk klassiker ^^