Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Beslut utan återvändo


En jumbojet kapas av en terroristgrupp som kräver att en islamisk extremistledare skall friges. Den amerikanske majoren David Garnt hävdar att nervgas finns ombord på planet och att kapningen egentligen är en kamikaze-attack mot Washington. Ett specialkommando sänds ut för att stoppa planet.


Originaltitel Executive Decision
Alternativ titel Critical Decision
Regissör Stuart Baird
Manus Jim Thomas, John Thomas
Genre Action, Thriller, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Joe Morton, John Leguizamo, Halle Berry, Steven Seagal, Kurt Russell, Oliver Platt, David Suchet, J T Walsh, B D Wong, Richard Riehle, David Suchet, Len Cariou, Whip Hubley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2525
Filmnummer 396

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Andreas_
2022-10-11
Väldigt bra actionthriller, en av dom bästa som kom ut under 90 talet faktiskt och den håller förvånansvärt bra idag, kan verkligen rekommendera om man gillar mer spännande actiontrhillers, för det är verkligen spänningen som är i fokus här och inte action, regissören Stuart Baird har verkligen gjort en liten pärla här med tanke på att den känns väldigt underskattad och inte fick så stort genombrott som den är värd, idag pratas den inte ens om, såg den av en slump när den kom ut och kom ihåg att jag gillade den, tänkte att den skulle vara nedgånget skräp idag men ack så fel jag hade, den är nästan lika bra, jag kom ihåg slutet så det tog ju bort udden lite, klart bättre när man ser den första gången, sen ska man inte tro att detta är ännu en Steven Seagal film i mängden bara för att han står i rollistan, för fokus är nämligen på Kurt Russell, detta är hans film och han är helt suverän, Steven Seagal är bra han också liksom John Leguizamo och även Halle Berry, enligt mig så är detta Halle Berrys bästa roll, Oliver Platt som var stor på 80 och 90 talet är bra även här, idag är han dock ganska bortglömd som skådis, sen övriga bi-roller av mindre skådisar är riktigt bra och trovärdiga, så detta är en bortglömd pärla som jag varmt kan rekommendera om man får chansen att se den eller se om den, mycket välgjort och spännande som sagt, lite före sin tid kan man också tillägga, betyget blir en stark 4:a
Rai
2017-09-12
Eftersom jag älskar filmer som utspelar sig i stora flygplan får den 3, annars var film inte mycket mer än så, dessutom stinker den lite för mycket amerikansk propaganda film, som vanligt!
jonassjohnson
2016-02-17
Ingen väg ut.
yrkeschaufföre
2015-07-19
En väldigt stark tvåa. Den bjuder på några överraskningar samtidigt som det mesta är väldigt förutsägbart.
RobinsTaste
2014-12-01
Inte helt värdelös, men saknar någon form av final då det mesta går på tomgång.
Krille80
2014-11-09
Jag måste nog säga att alla bara kan sluta ge den här mannen chanser. Han har ju visat alla att han är och förblir det sämsta som hänt filmvärlden. Jag menar alltså Steven, Kurt kan få fortsätta.
ClintanTheKing
2014-03-08
Nja, sådär. Den vill och försöker vara tätare och mer spännande än vad den lyckas med. Iom speltiden är det hela egentligen bara en enda lång väntelista. Filmen tappade om inte annat mycket fart och spänning när Seagal försvann ur handlingen. Russell och Berry funkar okej men detta är knappast någon film jag ser om.
spielmitmir
2013-09-05
Är det bara jag som ÄLSKAR den här filmen?! Russell är visserligen en favorit, men rent objektivt så är den väl förbaskat bra? Inte förutsägbar, lysande skådisar och fler än en hjälte. Loooove it!
Bumbi78
2013-02-19
Sorgligt förbisedd action med hårde Kurt Russel och en alligenom spännande story ombord på planet. Massa klyshor som hör genren till, men den har klarat tiden bra och blir aldrig tråkig. Russel borde gjort mer sånt här nu på ålderns höst.
Xenox
2012-07-29
Okej actionfilm.
Visa äldre kommentarer »