Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen


Genom en magisk tavla transporteras syskonen Lucy och Edmund återigen till landet Narnia, denna gång med deras odräglige kusin Eustace i släptåg. Väl där återförenas de med Kung Caspian ombord på det mäktiga skeppet Gryningen. I Narnia hotar en ondskefull dimma att sluka landet och med hjälp av Caspian, musen Ripipip och resten av den modiga besättningen måste Lucy, Edmund och Eustace slåss mot nya faror för att återigen rädda landet från undergång.


Originaltitel The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Alternativ titel Narnia 3
Regissör Michael Apted
Manus Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni
Genre Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter, Gary Sweet, Terry Norris, Bruce Spence, Bille Brown, Laura Brent, Tilda Swinton, Anna Popplewell, William Moseley, Shane Rangi, Arthur Angel, Arabella Morton, Liam Neeson (röst), Simon Pegg (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3508
Filmnummer 82672

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
*Läs detta först* Betala inte mer för att se den här filmen i 3D - det är ännu en i raden av filmer som filmats med 2D-kamera och sedan konverterats. Resultatet blir väldigt platt, ironiskt nog...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2023-09-30
Det ganska underhållande äventyret fortsätter. Denna gång ännu mer fantasy än tidigare kanske. Betyget blir en svag 3;a, 3-
ThePatient
2022-01-21
En positiv överraskning! Hade verkligen inte så höga förväntningar, men det här var en charmig liten saga. Stridsscenerna är -riktigt- bra.
BjörnBandhund
2021-12-12
Detta är verkligen inte dåligt, men för mig som inte uppskattar fantasy var den helt oengagerande. 2+/5.
ernils_l
2018-09-27
Jag förstår inte hur den kan vara så tråkig! Massiv budget och mycket talang inblandat i produktionen, men ändå så händer ingenting. Eller ingenting som är begripligt, i varje fall. Vänskapen mellan Eustace och Ripipip är det enda charmiga med filmen, men det räcker inte för att lyfta resten. Jag var aldrig någon fan av böckerna, det kanske spelar in. Vad vet jag...
Rele
2018-02-25
Inte så bra film. Jag ger en etta.
Rai
2017-11-25
nej....
Muskelkungen
2017-09-28
Jag håller med de flesta kommentarerna nedan som ger filmen en 2:a. Ett problem för filmen är kanske att manus har en bok att rätta sig efter. Handlingen fungerar bra som bok men sämre i filmform. Jag ger ändå filmen en (svag) 3:a - för att jag älskade boken som barn och att den ändå funkar som en snäll matinéfilm. Och för Ripipip.
cannibalrice
2016-07-27
Ytterligare en serie som det går utför med, Narnia börjar rätt starkt med första filmen och tvåan är helt skapligt, för att sedan sluta rätt paj i Kung Caspian och skeppet Gryningen. Efter det kom det inga fler filmer, vilket är helt förståeligt med tanke på kvaliteten sjönk för varje del.
Krille80
2015-01-06
Denna film har tre stora svagheterna jämfört med de två tidigare filmerna i Narniaserien, som jag tyckte mycket om. Först handlar det om att det saknas en ond sida som är tydligt porträtterad av en eller flera skådespelare. En annan svaghet i filmen är att den har alldeles för mycket humor för även om de tidigare filmerrna inte direkt varit becksvarta i sin handling så har det ändå funnits ett mörker och tyngd i berättelserna. Tredje svagheten är att man får alldeles för lite dos av fantasy. 2+
WillyV
2015-01-05
Okej matinéunderhållning, inte mer. Effekter och fart och budget gör att det det aldrig outhärdligt. Rätt så B ifråga om skådisar och kristendomspropagandan i slutet är lite svårsmält, så en svag tvåa.
Visa äldre kommentarer »