Beneath Hill 60
Filmatiserad biografi om Oliver Woodward som utspelar sig under krigsåret 1916. Han tvingas lämna sin nyvunna kärlek Queensland, Australien, för att strida sida vid sida med en topphemlig australiensisk pluton i de berömda underjordiska gångarna vid västfronten som låg under den tyska gränsen.
Originaltitel | Beneath Hill 60 |
Regissör | Jeremy Sims |
Manus | David Roach |
Genre | Drama, Krig, 2010-tal |
Skådespelare | Brendan Cowell, Harrison Gilbertson, Steve Le Marquand, Gyton Grantley, Anthony Hayes, Leon Ford, Alex Thompson, Warwick Young, Bella Heathcote |
Rätt så såsig film med plyschhjältar och god kamratskap. Känns rätt så amerikansk. (5/15)
Om man tycker att man måste ha artilleriexplosioner hela tiden för att det ska bli spännande, vinner man aldrig högsta serien. Om man använder bensin i bomberna så kvalar man inte in.
Bra och klaustrofobisk 1.a världskrigsfilm. Bra skådisar och en bra handling gör denna ganska långsamma film till en mycket bra film.
Bra 1:a världskrigsfilm, med delar av kriget som sällan skildras.
Lite trevande under första halvan, men det tog sig under andra halvan och blev rätt spännande till slut. Det är inte tal om någon stark trea, men det hamnar iaf strax över gränsen.
Trodde inte jag skulle gilla den. Gillade atmosfären som de levde i. Älskade även att det kändes som att man lagt mer fokus på att få historien rätt än att göra en hejdundrande krigsfilm. Stort plus för det och en STARK 4A!
Till skillnad från många som skrivit här tycker jag denna är ovanligt tät, välspelad, ångestladdad och spännande. Rekommenderas!
(rek.3) Första världskriget är alltid tacksamt på film. Man förfasar över deras livsöden, inte nog med att de får traska runt i och sova i lera och skit, de måste också gräva tunnlar och skyffla blålera. Ja man har det rätt bra på 2000-talet.
Snygga uniformer och man blir sugen på att spela PoG.