billiga elavtal

billiga elavtal

Belle

Dido Elizabeth Belle är en utomäktenskaplig dotter till den brittiske amiralen Sir John Lindsay och en afrikansk slavkvinna i Västindien. Lindsay beslutar sig för att skicka sin dotter till sin farbror hemma i England, den ansedda chefsdomaren William Murray. I den engelska aristokratins innandöme växer Dido upp under 1700-talets senare hälft.

Originaltitel Belle
Regissör Amma Asante
Manus Misan Sagay
Genre Drama, Romantik, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Gugu Mbatha-Raw, Tom Wilkinson, Emily Watson, Sarah Gadon, Sam Reid, James Norton, Tom Felton, Miranda Richardson, Penelope Wilton, Bethan Mary-James, James Northcote, Alex Jennings, Matthew Goode, Lauren Julien-Box, Cara Jenkins

idaho1981
2020-03-02
Intressant story, välspelat och snyggt filmat. Dock känner jag aldrig att det lyfter helt för ett högt betyg, man brydde sig inte tillräckligt om karaktärerna för det. Har dock lust att se tavlan i verkligheten.
abnormal
2017-12-23
Lite väl överspelad och kliché för att ta på allvar, men ändå sevärd.
Zipper
2015-09-06
Snyggt kostymdrama som har lite mer att säga än det vanliga. Att det blev lite väl sliskigt i slutscenen får man väl ta.
Snah
2015-05-18
Tillrättalagt kostymdrama. Betydligt mer intressant att läsa om Gustavus Vassa, som möjligen är en historisk förlaga.
theFeber
2015-03-29
Trots att den här filmen utspelar sig i början på 1800-talet känns den obekvämt aktuell. Här skildras rasism, kvinnohat och klasskillnader på ett väldigt intressant och gripande sätt. Klassiska ämnen kan tyckas, men alltid aktuella. Filmskaparna lyckas med konsten att berätta med subtila medel och undviker klyschorna, det övertydliga och det pompösa. Det ger filmen en extra nerv. Belle själv skildras på ett väldigt trovärdigt sätt av Gugu Mbatha-Raw och det är hon som bär upp filmen. Resten av skådespelarensemblen gör också ett makalöst bra jobb. Skådespeleriet och regin är rakt igenom i toppklass. När det kommer till kostymdrama är britterna i världsklass. Framförallt när det gäller kläder och miljöer. Så även här. Filmen hade blivit lite mer spännande och kanske vunnit en del om man lagt till eller spetsat vissa relationer och moment. Kanske vågade man inte ändra för mycket i grundstoryn som trots allt är sann. I slutändan är det dock ett väldigt starkt drama som jag varmt kan rekommendera.
Narnendil
2015-01-06
många bra skådisar, fin kostym och miljö, vackert och inspirerande.. något modern känsla, men bra ändå! och härligt att se tom felton, hade gärna haft mer av honom :)
Jorgandr
2014-12-16
Filmen känns kanske aningen för modern för att jag skulle kunna gå med på att händelserna i filmen förts över direkt från de verkliga händelserna, men det gör inte mycket. En film att mysa till, figurer att bra sig om samt en kostymgarderob att dö för.
dileva
2014-11-11
Bra och engagerande kostymdrama med något annorlunda och därmed uppfriskande handling.
kokosbollen
2014-11-01
Mycket bra gjord film. Helt klart värd en fyra !
hestret
2014-10-01
Lite krystad och manipulativ. Karaktärerna är väldigt tydliga på gott och (mest) ont och händelseförloppet är skrivet med stora bokstäver. Mycket pekpinnar i dialogen.Positivt är kostymerna som faktiskt känns rätt skoj och flera solida individuella skådespelarinsatser, men själva narrativet är inte mycket att hurra för. Känns som att den missade mycket potentiell originalitet i att tillföra till genren, men det blev väldigt mycket standardfilm som kändes väldigt nutida. 38/100