Före frosten

Berättar om en kämpande jordbrukare som måste gå emot sin moral och göra en överenskommelse med en rik granne för att säkra sin familjs överlevnad under en hård vinter.

Originaltitel Før frosten
Alternativ titel Before the Frost
Regissör Michael Noer
Manus Michael Noer, Jesper Fink
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Jesper Christensen, Magnus Krepper, Gustav Dyekjær Giese, Elliott Crosset Hove, Ghita Nørby, Rasmus Hammerich, Martin Greis, Kristian Hedegaard-Petersen, Oscar Dyekjær Giese, Clara Rosager, Bertil De Lorenzi, Adam Fischer

mammene
2022-05-20
Här var det mörkt, både i handling och foto. En kamp om överlevnad där fadern kalkylerade med sin familjs framtid. Hela tiden fick nya beslut fattas, frågan är sålde han sin själ, sin familjs, eller? Det var mörkt och dystert, samtidigt bra framfört, inte en film att bli glad åt, men engagerad. Danskarna har än en gång bevisat att de kan det där med film.
Murvel48
2022-02-01
Välgjord film men den grep aldrig tag i mig.
KyLLo
2022-01-08
Okej film och bra danskar, men i det stora känns den inte tillräckligt unik, utan som många andra filmer man har sett. Dessutom linsfilter och genomgående mörkt foto, vilket drar ner intrycket.
Ymir
2020-11-30
Förträfflig misärporr, med imponerande historisk detaljrikedom.
Christofer
2020-09-30
2020-08-30: Började lite trevande, men växte sedan till ett starkt drama. Vad är det man säger; var försiktig med vad du önskar dig, du kanske får det?
Starlette
2020-01-11
Lågmäld, och sorgliga livsöden.