2.5
2.5
Beck - I stormens öga
Gunvald Larsson träffar en kvinna som han inte sett på tio år och dras snabbt in i hennes dolda förflutna. En grupp miljöaktivister som utger sig för att vara fridfulla planerar en terroristattack.

Originaltitel | Beck - I stormens öga |
Alternativ titel | Beck 25 - I stormens öga |
Regissör | Harald Hamrell |
Manus | Rolf Börjlind, Cecilia Börjlind |
Genre | Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Peter Haber, Mikael Persbrandt, Ingvar Hirdwall, Måns Nathanaelson, Ann-Sofie Rase, Sven Ahlström, Leila Haji, Christoffer Héden, Daniel Götschenhielm, Kirsti Eline Torhaug, Stephen Rappaport, Erik Johansson (II), Daniel Goldman, Stefan Marling, Suzanna Dilber, Johannes Alfvén, Camilla Larsson |
Hårda bud för Gunvald när han kämpar mot miljöterrorister och dessutom får en liten parvel på halsen som visar sig vara hans son efter en kärleksrelation på Zanzibar. Bäst är förstås grannen som dyker upp i ett rätt tidigt skede den här gången. Renovering i huset så vår käre Valdemar har flyttat ner en våning. Bedyrar sin vänskap med kommissarie Beck, "du & jag som kan prata om allt från tapetklister till silverfiskar!".
Den här är bara tråkig och totalt ointressant...
Trött Beckis på sparlåga samt ultra fånig handling/. Är mest Gunvald i fokus/ Haber är mest undangömd som den gamle stofil han blivit/ 1+
Omtitt resulterar i en sänkning till två. Taffligare än vad jag minns.
Det här var verkligen inte bra! Dialogerna, biljakten, alla märkliga och ologiska beslut... En av de sämsta så här långt.
Beckfilmerna håller en bra medelnivå - mycket tack vare Persbrandt och Haber.
Filmen är underhållande och duger i brist på annat men det är väl också allt. Svag 3:a.
Positivt överraskad, inte som den kända Beckandan, utan denna leverade ett nyare koncept.
Som Arnold ungefär: "It's just a flesh wound"!
En spännande Beck. Mikael Persbrandt och flera andra skådespelare är duktiga i sina roller. Manuset är bra och regissören klarar sitt jobb. Därför blir mitt betyg en stark trea.