Battle Royale II - Requiem
Enligt den nya lagen i Japan ska varje niondeklass åka till en ö kämpa i en kamp på liv och död. Den som överlever vinner.
Originaltitel | Batoru rowaiaru II: Chinkonka |
Alternativ titel | Batoru rowaiaru II: Rekuiemu, Battle Royale 2: Revenge, Battle Royale II, Battle Royal - BR 2: Survival Program |
Regissör | Kenta Fukasaku, Kinji Fukasaku |
Manus | Kenta Fukasaku, Norio Kida |
Genre | Drama, Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal |
Skådespelare | Takeshi Kitano, Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Riki Takeuchi, Sonny Chiba, Shûgo Oshinari, Natsuki Kato, Yûma Ishigaki, Ayana Sakai, Kenji Harada, Haruka Suenaga |
Ingen kan ju knappast undgått hypen kring Battle Royale som rått det senaste året, trots att den funnits tillgänglig ett bra tag så diskuteras den fortfarande febrilt på många filmforum. Visst ... Läs mer »
I stort sett är det samma gäng bakom kameran även denna gång då detta djävulska spel återigen ska dra igång. Den första filmen är något av det mest originella som någonsin gjorts och det v... Läs mer »
Blev då skapligt underhållen mitt ibland all gory shoot-outs samt i smeten galna/maniska skrikiga Japps ungdomar. Stor cred även till ondingen i skin paj knaprandes piller för glatta livet#) 2+
Så dålig att jag ville skada mig själv för att jag fortsatte se en och efteråt ångrade jag att jag slösat 133 minuter av mitt liv på den här skiten.
Den första filmen gillade jag verkligen för den var originell och kom med en skräck som inte bara var visuell utan även psykisk. Otroligt fascinerande och med regi som var genialisk liksom foto. Här slarvar man bort allt detta genom skottsalvor som avlossas hela tiden och inte ger någon tid för eftertanke som fanns i den första filmen. Ointressant! 1+
Fyfan vilken besvikelse.
Helt galen uppföljare (?) till Battle Royale. En del scener är så dåliga så att de godtagbara bitarna tappar, där av 1an. (Säger bara: Piller och Baseball dress...)
Det finns ett par fina ögonblick i filmen, men förutom det är detta en total misslyckad uppföljare som svarar på frågor vi inte ville ha svar på och ger oss en ny uppsättning ungdomar som dör så fort att man inte hinner bry sig ett jävla skit. Ettan var en smart och välgjord film med bra skådespelarinsatser och ett tempo som gjorde att man satt som på nålar. Den här? I princip allt jag sa i motsats.
jag hade hellre kastat nerför ett berg av gamla kanyler insmetad i avföring och svintusch än att tvingas se klart den här filmen. det finns inte en enda positiv sak att säga om den här skiten
Men vafan! Jag trodde jag satt och såg ettan och undrade hur den kunde få så högt betyg. En riktigt skramlig b-action som har sina små stunder, men överlag engagerar det inte och det typiska Japanska överspelet blir oerhört tröttsamt. Vill vara snäll och sätta en tvåa men jag orkar knappt titta så ettan känns befogad. Och ja, scenen när "läraren" har hela munnen full av piller är världsklass i märklighet.
den sämsta film jag sett efter the room :D