Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Battle of the Sexes


En skildring av 1973 års tennismatch som kom att benämnas 'Battle of the Sexes'. Matchen spelades mellan den kvinnliga världstvåan Billie Jean King och den 55-åriga föredettingen Bobby Riggs. Riggs hade tidigare samma år vunnit i överlägsen stil mot världsettan Margaret Court och hävdade att kvinnlig tennis var så mycket sämre att han trots sin ålder och dåliga form fortfarande kunde vinna mot vilken kvinna som helst.


Originaltitel Battle of the Sexes
Alternativ titel The Battle of the Sexes
Regissör Jonathan Dayton, Valerie Faris
Manus Simon Beaufoy
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Natalie Morales, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming, Elisabeth Shue, Eric Christian Olsen, Fred Armisen, Martha MacIsaac, Lauren Kline, Mickey Sumner, Fidan Manashirova, Jessica McNamee
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 272
Filmnummer 125502

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Körsbär
2020-03-07
Tycker filmen borde gjort det tydligare från start att detta faktiskt är något som hänt, jag hade inte läst detta till mig innan jag började se filmen o tog det som att det var lite hittepå film. Ni vet en sån där film där man överdriver lite för o få sympatier. Hur som helst. Skådespelarinsatsen är grym! Fader-son relationen tycker jag dock kändes lite meningslös? vad tjänade den för syfte i det hela? Överlag, bra film :) Fångar tidsandan bra!
HerrNenne
2020-03-01
Stone och Carell är bra. Filmen känns rätt livlös, med fina porträtt men egentligen bara en återberättan av ett skeende helt utan några karaktärer att lära känna.
vonadel
2020-01-04
Gillade denna. Beror nog mycket på att jag är så svag för Carell. Stone gjorde också bra ifrån sig. Brukar alltid lyfta en dimension när det bygger på verklighet också. 7/10.
Christofer
2019-05-08
Hygglig prestation av Carell här. Annars lyfte det väl aldrig riktigt tycker jag och slutet var alldeles för trist. 3-
Krille80
2019-03-03
Bara att denna historien faktiskt har skett i verkligheten gjorde den ett måste för mig att ta del av. Att man sedan har castat huvudrollerna helt perfekt med Emma Stone och Steve Carell lyfter filmen flera nivåer. Det Stone och Carell har gemensamt är deras starka grund med en fantastisk komisk förmåga som utvecklats till imponerande dramatisk insatser. Filmen två timmar bara flyter på och den känns faktiskt kortare. Jag skulle dock gärna sett ett ännu större allvar i filmen. 3+
abnormal
2018-10-07
Djuplodar aldrig i varken karaktärer eller frågeställningen, vilket gör att någon känsla aldrig infinner sig. Annars helt okej.
Bomkia
2018-09-04
Jag gillade Emma Stones karaktäriserande av Billie Jean och det är för mig höjdpunkterna i filmen. Själva tennismatchen var inte särskilt intressant. 3a.
Roswall
2018-07-31
Helt ok, men den skulle mått bra av att välja en tydligare vinkel, nu blir det lite splittrat. Som sportfilm är den inte särskilt bra, vilket givetvis inte är i fokus, men jag hade gärna sett bättre tennisscener.
Spidde
2018-05-06
Dödligt seg och tråkig, med platta karaktärer och en konflikt som aldrig blir spännande. Det bästa var nog den söta lilla grisen i en mycket liten biroll, gjorde mig sugen på att se Babe igen. Kan rekommendera den nya Björn Borg-filmen om du vill se något tennisrelaterat, mycket mer komplex och laddad film.
Zipper
2018-03-10
Eftersom jag sett och älskat dokumentären hade jag en ganska klar bild av vad jag ville att den här filmen skulle förmedla. Den levererade inte allt, jag hade velat ha ett djupare porträtt av Billie Jean och vad som drev henne. Bra film, men när man har något att jämföra med direkt saknar jag vissa aspekter.
Visa äldre kommentarer »