Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Batman Begins


Det här är berättelsen om hur miljardären Bruce Wayne blir Batman och hur han tar sig an packet i Gotham City, en stad som förfallit sedan Waynes föräldrar mördats i hans tidiga barndom.


Originaltitel Batman Begins
Regissör Christopher Nolan
Manus Christopher Nolan, David S Goyer
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe, Mark Boone Junior, Morgan Freeman, Larry Holden, Gerard Murphy, Colin McFarlane, Linus Roache, Richard Brake, Sara Stewart
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 28039
Filmnummer 20702

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Pebosjan
\"You can borrow a Rolls if you like, just bring it back with a full tank\" - Den engelska humorn är lika välplacerad som handen i handsken. Michael Caine känns och är lika rätt som Sean Connery ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Priceguy
Okonventionellt nog inleds denna recension med en sammanfattning: Äntligen har Batman gjorts rätt på film. Batman Begins låter oss se Batman födas. Unge Bruce Waynes föräldrar skjuts ner på G...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av connya
Det är populärt med prequels; både i film- och i bokvärlden. För när det finns någonting otroligt spännande att göra en historia av men allting redan mjölkats ur är det ganska smart att gå...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av annihilat0r
Det var mycket länge sedan en film överraskade mig så positivt som \"Batman Begins\" gjorde häromdagen. Tidigare har jag endast upplevt Christopher Nolans mer svävande verk, hans lekande experi...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av paycheck
Äventyret jag har längtat efter har äntligen kommit och den slår mig med häpnad. Batman Begins! Bruce Wayne (Christian Bale) är en man som plågas av gamla barndomsminnen från när han blev r...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av
Äntligen har jag sett en film som jag har velat se väldigt länge nu, mest på grund av två namn. Nolan och Bale. Jag fick precis det jag förväntade mig, vilket jag är väldigt nöjd över med t...   Läs mer »

Skapad 2019-11-12 av Rollywood
Batman Begins är en filmatisering om Batmans födelse. En film som mer dokumenterar Bruce Waynes liv än seriefiguren Batman. En av Gothams rikaste familjer, Wayne, blir nerskjutna i en gränd efter...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BeforeYouDie
Why do we fall, Bruce? So that we can learn to pick ourselves up. Filmatiseringarna av Batman började med Tim Burton som regissören och då med Michael Keaton i huvudrollen. Dessa två filmer (”Ba...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Kubiac
För biodukens del började Batman-historien 1989 med Tim Burtons mörka, serietidningsaktiga filmversion med Michael Keaton i rollen som Batman och Jack Nicholson i den som ärkeskurken Jokern. 1992...   Läs mer »

Kommentarer


picklessmulan
2023-10-06
En mycket bra filmtolkning av Batman
Andreas_
2021-09-08
Endast andra gången jag ser detta spektakel av Christopher Nolan som gjort många bra filmer men även en hel del mindre bra, Batman filmerna faller nog någonstans där mitt emellan. När dessa filmer kom så var man inte bortskämd med superhjältefilmer och självklart var man väldigt nöjd med resultatet men när man ser om filmen så många år senare så var det inte riktigt lika bra som jag minns det, Nuförtiden är ju Ben Affleck Batman och han gör rollen så bra som både Bruce Wayne och Batman vilket tyvärr Christian Bale misslyckas med, Christian Bale är en av världens absolut främsta skådisar men tyvärr är han ingen Bruce Wayne eller Batman, har aldrig sett en stelare Batman faktiskt och det förstör, kan bero på att jag läste väldigt mycket Batman serietidningar när man var yngre och tyvärr passar inte Bale in i rollen. Sen är även Christopher Nolan fel regissör för en superhjältefilm eller filmer för han är en av dom sämsta regissörerna när det gäller att filma snygga och välgjorda actionscener, framförallt när det är slagsmål, såsom Batman ganska ofta sysslar med och det är så platt och man ser verkligen att Bale inte tränat något alls för att se bra ut i stridsscenerna. Filmen i sig är dock bra, det är helt rätt känsla när det gäller en Batman film och detta är ju den första av tre, där allt börjar och man får se lite bakgrundsstory osv och det är intressant, sen alla kända skådespelare i övriga mindre roller är otroligt bra och det är en uppsjö, Michael Caine suverän som Alfred, Morgan Freeman som "the tech guy", Katie Holms som kärleksintresset, Gary Oldman som Gordon, Liam Neeson, Cillian Murphey och Tom Wilkinson som the bad guys, alla gör sina roller riktigt bra som alltid, det är nog bara Bale som gör en besviken då han inte alls är rätt i sin roll men jag ger ändå betyget en stark 4:a för att det är snyggt, miljöerna är fantastiska och känslan är så rätt och många bra skådespelare i alla sina roller, rekommenderas trots bristen på en bra Batman/Bruce Wayne och dåligt filmade stridsscener.
Albion
2018-10-07
Jag har egentligen aldrig tagit tag i Batman tidigare men nu var det dags och denna föregås ju av ett gott rykte. Jag kan säga att jag blev inte besviken, snarare positivt överraskad. Det är en riktigt genomarbetad film som fungerar utmärkt. Bara rollbesättningar, snygga miljöer och ett drivet manus. Det får bli en fin stark 4;a i betyg, dvs 4+, och betygsfemman är bara några alltför tröttsamma actionstrider borta.
päronanton
2018-08-04
Detta är en väldigt väldigt bra film! Otroligt bra uppbyggd med otroligt bra skådespelarprestationer! Ja jag älskar verkligen Batman! Otroligt mörk stämning!
Zingostar
2018-01-13
Gillar de äldre Batman filmernas sagoland. Detta blir löjligt med Batman i riktiga världen. Ganska tunn handling.
Rai
2017-12-24
Jag vet inte, men jag tycker inte riktigt dom här nya Batman- filmerna håller riktigt samma klass som 90-talets Batman-filmer,,,

2017-07-17
Interessant tolking av Batman.
wasteoftime
2016-09-09
Det tar emot en hel del att sätta en tvåa på den här filmen, för den har länge haft en speciell plats för mig, men om det var missbedömningar ifrån mig eller att min smak så drastiskt har ändrats är omöjligt att svara på. Jag såg den här filmen 1.5 gånger på bio, då jag var tvungen att lämna salongen under första titten på grund av migrän, och jag hade tyckt det var fantastiskt, så någon vecka senare gjorde jag ett nytt försök, och jag blev inte besviken. Batman har alltid varit min favorithjälte, och det här kändes som den perfekta Batman-filmen. Och den är bra, på många sätt. Men den känns inte så intressant längre. Prologen känns onödigt lång, och utdragen. Ra's al Ghul som den första skurken är ju kul, för även om han har en stor plats i serievärlden är han väl inte den skurk som är kändast bland de breda massorna. Men det känns också som att man aldrig får grepp om hur mäktig denne anti-hjälte, som man ändå skulle kunna kalla honom, är. Och hur mycket han försökt övertyga Batman att ta över hans Legion of Assassins. Jag hade verkligen hoppats att den här skulle hålla upp till en trea i alla fall. Men så blev det inte, även om det tar sig i sista timmen så räcker det inte för att rädda upp den så högt. Men en relativt stark tvåa klarar den galant.
Slegnirp
2016-03-11
Jag tycker vanligtvis att realism är något som inte hör hemma i superhjälte genren, men Batman är en hjälte där det faktiskt kan funka. Börjar jättebra, en av de bästa origin-storyn i superhjälte genren (trots att Batman inte är en superhjälte) i första halvan. Andra halvan är betydligt svagare. Det känns som att storyn inte riktigt vet var den är på väg fram till sista akten. Christian Bale, Michael Kane och Gary Oldman är grymma i sina roller, Liam Neeson är Liam Neeson, antingen gillar man honom eller så gör man det inte. Filmen lider av svaga skurkar och fightscenerna är filmade allt för nära sänder är svårt att se vad som händer men filmens största problem är att det är för mycket dialog. Filmer är visuella medier, visa saker istället för att prata om det. Över lag är det en väldigt ojämn film. När den är bra så är den riktigt bra men när den är dålig så är det också rätt kass. För det mesta överväger det bra det dåliga och jag rekommenderar ändå filmen till de som gillar såna här filmer.
simoningebrand
2016-02-29
Får en 4a för att den inte är lika bra som The Dark Knight.
Visa äldre kommentarer »