Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Batman - återkomsten


Den andra Batmanfilmen. Julstämningen i stan är hotad av den elake lille Pingvinen och Batman får rycka ut. Men i hans väg står också Catwoman.


Originaltitel Batman Returns
Alternativ titel Batman 2
Regissör Tim Burton
Manus Daniel Waters
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Michael Keaton, Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Michael Gough, Michael Murphy, Cristi Conaway, Andrew Bryniarski, Pat Hingle, Vincent Schiavelli, Steve Witting, Jan Hooks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 16033
Filmnummer 563

Recensioner

Skapad 2019-11-18 av
Ojojoj, var ska jag börja? Batman Återkomsten är verkligen en helt fantastisk film som sitter långt in i hjärtat på mig, jag ljuger inte när jag säger att jag sett den runt 20-25 gånger, elle...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av mageek
Jag älskar superhjältar, och Batman har alltid varit min personliga favoritkaraktär. Jag har läst ganska mycket serier, och sett alla filmer så många gånger att jag har tappat räkningen. På s...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-08-18
I denna Tim Burtons andra Batman känner man igen stilen, men det hela spelas som en mer medveten komedi, till skillnad från den glåmiga och trista första filmen som inte visste vad den ville. Att göra Keaton tuff/cool går förstås inte, men när allt runtomkring är corny fungerar det hela bättre eftersom Batman blir en slags straight man till Gothams fånerier, och dessutom hålls han utanför handlingen i långa sjok. Bra musik också. Kul julfilm bitvis, faktiskt, men tyvärr saktar det in för mycket på mitten, och den är för lång. Totalt sett är den mer underhållande än ettan, men ingen av dem har egentligen något att säga.
Jompalompier
2021-12-11
Tycker tyvärr inte att den åldrats så väl. Mindes den som mycket bättre.
Visse93
2021-12-11
Den ger lika stor Gotham city upplevelse som första filmen. Nackdelen med filmen är att den blir lite för löjligt emellanåt. Det gör att man faktiskt skrattar lite åt det hela.
Zingostar
2018-01-13
Min favoritfilm med Batman. Bra story. Bra karaktärer. Rekommenderas.
Rai
2017-12-24
Underbar film... Älskar Michelle Pfeiffer som den förföriska Catwoman... God Jul alla här på filmtipset...
Dele
2017-03-13
Snyggt, översvulstigt och lätt utdraget serietidningsäventyr. Finns något intressesant i innehållet då? Tja, likheterna med dagens politiska klimat är ju (tyvärr) ganska slående.
Stygga-Vargen
2016-10-18
En av de bästa superhjältefilmerna någonsin!
päronanton
2016-07-20
Tyckte att den var bra! En bra uppföljare! Bra skådespel!

2016-04-14
Jättefånig men charmig ändå i allt snyft och överspelande som på opera, Danny De Vito är tillsammans med Walken filmens stora behållning.
dudson
2016-04-03
Lifes a bitch and so im I ;) klockrent! Väldigt bra Batman film då tack vare den snygga koreografin som Burton fixat grymt läckert.Sen är DeVito Gud som skurk. Tycker även att Pfeiffer tillför sin roll bra i filmen. Plus passande musik. Har dock svårt för träbocken Michael Keaton som Batman. Noll karisma sen väldigt dvärgaktig. Nåväl 3+.
Visa äldre kommentarer »