Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Batman


I Gotham City har polisen förlorat kontrollen över kriminaliteten och skurkarna har tagit över stan. Den störste skurken av alla är Jokern, och den ende som kan stoppa honom är Batman.


Originaltitel Batman
Regissör Tim Burton
Manus Sam Hamm, Warren Skaaren
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger, Robert Wuhl, Pat Hingle, Billy Dee Williams, Michael Gough, Jack Palance, Jerry Hall, Tracey Walter, Lee Wallace, William Hootkins, Christopher Fairbank
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 18354
Filmnummer 562

Recensioner

Skapad 2021-12-12 av Visse93
"Batman" är en amerikansk-brittisk superhjältefilm från 1989 och är regisserad av Tim Burton. Filmen är baserad på DC comics Batman som skapades av Bill Finger. Filmen börjar med en scen som...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av connya
Seriehjältar har alltid varit någonting man kan göra film utav. Redan för längesedan förstod många förtjänsten med att göra de tecknade figurerna till antingen Tv - serier eller filmer med d...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av Rollywood
Det är slutet av 50-talet i Gotham City. Den rika läkarfamiljen Wayne är på väg hem från teatern när de blir rånade av en gatuliga. Både mannen och hans hustru blir skjutna till döds mitt fr...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-08-18
Femmor??? Eeeeeh nej. Burton-estetiken passar förstås som hand i handske men det går inte att komma ifrån att Michael Keaton utstrålar träig töntighet även med mask på och att filmen är tämligen tråkig. Prince-musiken som dyker upp ibland var udda då (och passar illa in i det övriga orkestersoundtracket) och är extremt daterad idag. Någon slags tonårstillvänd Batman, leksaker i en gotisk värld, som befinner sig mellan den barnsliga originalserien och Nolans hypervuxna, hyperdeprimerande vision. Vissa inklippningar, och vissa integrationer av live action/matte painting är också påfallande misslyckade, som om de rymt från sjuttiotalets medelbudgetproduktioner.
dudson
2022-07-28
Givet den absoulut bästa Batman filmen när det kommer till färgsättning, närvaro/känsla samt ljud & mörker. Filmens stora problem är den urblekta Michael-Keaton dock". Träigare skådis får man leta efter. Tur då som fan att herr.Nicholson räddar upp det hela med sin tvär grymma variant av the Joker.
Visse93
2021-12-13
Efter att ha sett om denna film efter flera år så är den bättre än jag minns den.
sodomiten
2020-12-14
Jack Nicholson som jokern måste vara en av de bästa filmskurkarna någonsin.
Misslovemovie
2018-11-15
Det är så här en Batmanfilm ska vara. En fröjd för ögat.
Zingostar
2018-01-13
Klassiker! Rekommenderas. Bra story. Bra karaktärer. Slår alla dagens hysteriska superhjälte filmer med en Mil ungefär.
Rai
2017-10-21
Japp, gillar ju inte superhjältar, men Batman är väl ingen superhjälte i den bemärkelsen. Så jag gillar den här filmen och håller med om att Michael Keaton är den bästa Batman ...
movieguy72
2017-03-27
Den första mästerliga filmen om mörkrets riddare, Batman. Tim Burton har skapat en läcker och mörk Gotham City. Michael Keaton är nog min favorit som Batman skådis. Allt är perfekt från hans coola bil till Jack Nicholsons sköna överspel som Jokern.
Dele
2017-02-17
Är den snygg? Ja. Är den underhållande? Hyfsat. Är den intressant? Nej.
Bumbi78
2016-12-25
Tim Burtons vision snarare än version av klassiska Batman. Färgsprakande serietidningsäventyr med tidernas kanske mest karismatiske filmskurk i form av Nicholson. Kul att se idag när alla superhjältefilmer antingen är tungt grå och allvarsamma eller rena uppvisningar i cgi.
Visa äldre kommentarer »