Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Svinen


En familj försöker hantera faderns självmord, men sökandet efter sanningen leder till mörka upptäckter.


Originaltitel Les salauds
Alternativ titel Bastards
Regissör Claire Denis
Manus Claire Denis, Jean-Pol Fargeau
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Vincent Lindon, Chiara Mastroianni, Julie Bataille, Michel Subor, Lola Créton, Alex Descas, Grégoire Colin, Florence Loiret Caille, Hélène Fillières, Sharunas Bartas, Nicole Dogue, Elise Lhomeau, Christophe Miossec, Eric Dupond-Moretti, Claire Tran
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 153
Filmnummer 105551

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


-Hedda-
2015-12-12
Nej, jag har verkligen inte tålamod för detta.
carnevil
2015-01-15
Väldigt seg.
MrLawrence
2014-11-24
Karaktärerna får inget direkt djup och berättelsen blir lite för fragmentarisk. Trots det skapas stundtals väldigt mycket stämning - inte minst genom det snygga soundtracket. Blir dock i slutändan för ofokuserat för mig, och luften går lite ur den under sista halvtimman.
Poker-Mange
2014-02-02
Inledande 20 minuter är klippningen i toppklass. Rullen kunde blivit riktigt bra om man fullföljde i samma stil. Jag tycker ändå man levererar och håller hela vägen in i mål. Jag blev positivt överraskad och rekommenderar denna. Stark 3a.
Vitorovic
2013-12-08
En annorlunda film om en familjetragedi, makt, och hopplöshet..
stgurgel
2013-12-04
Jovars, hyffsat otrevlig. Rekommenderas på första dejten. Dock lite väl macho. Och även om upplevelsen var fin medans den pågick så är det en film som krymper snarare än växer i efterhand.

2013-12-04
Sämre än förväntat. 4/10.
araka
2013-12-03
en film som aldrig känns långtråkig, självmordssekvensen är så snyggt gjord.
MattiasStrand
2013-11-26
Vad överraskad man blev när en snäppet yngre Claes Elfsberg plötsligt dök upp mitt i!
hestret
2013-11-23
Jag gillar noirblinkingarna, Lindons skådespel, den generella atmosfären, det till synes osammanhängande berättandet, in medias res-deluxe öppingen, den klassiskt eleganta Denisklippningen, hela berättarstilen och faktiskt även bytet till det krispiga digitala fotot funkar för firma Denis/Godard. Ibland kunde jag tycka att det blev lite för mycket gore och hemskheter för min smak. Jag gillade inte heller användandet av musik i den här filmen, något som brukar vara en styrka hos Denis. Det hade heller inte stört mig om vi hade fått något liten klarhet i vissa karaktärers motivationer, utan att det för den skull hade blivit alldeles för övertydligt och tramsigt. Nu var det kanske lite för oblikt i vissa stunder. Man kan också vara lite kritisk till den kvinnliga delen av den fina ensemblen, vilkas talanger känns rätt bortslösade. Särskilt Mastroanni som mest ägnar sig åt att vara putande fru, vilket kanske är en kommentar i sig, men det sänkte filmen för mig lite. Det hela summerar till en svag fyra, vilket ju inte är fy skam.
Visa äldre kommentarer »