Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

Bäst i Sverige!


Den fantasifulle och egensinnige Marcello är liten, snabbkäftad och kaxig, vilket i skolan inte alltid uppskattas. Marcellos tillvaro utanför den färgstarka svensk-italienska familjen blir ofta hård och ensam. En dag börjar en ny flicka i klassen, Fatima, som är skärpt och stark. Mötet med henne ger Marcello mod att stå på sig och kämpa för sina egna drömmar istället för att försöka leva upp till föräldrarnas ideal.


Originaltitel Bäst i Sverige!
Alternativ titel We Can Be Heroes!
Regissör Ulf Malmros
Manus Peter Birro
Genre Drama, Komedi, Familjefilm, 2000-tal
Skådespelare Ariel Petsonk, Michael Nyqvist, Zamand Hägg, Anna Pettersson, Vilma Rogsten-Zammel, Ralph Carlsson, Joel Ander, Rabih Ajami, Amir Barghashi, Pontus Stenshäll, Joakim Nätterqvist, Victoria Brattström, Johan Friberg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2304
Filmnummer 5951

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
I Göteborg bor Marcello Mancini med sin slaspappa Guiseppe (Mikael Nyquist), sin katolska mamma och en reklamsöt lillasyster som svär och säger att saker är ?coolt?. Marcello har vad man med ett ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av
Det är inte lätt att vara liten. Det är budskapet som Peter Birro och Ulf Malmros försöker trumma in i våra huvuden med sin film Bäst i Sverige. Men den som väntar sig något filmiskt underver...   Läs mer »

Kommentarer


LillaBlåaMus
2020-03-04
Blandar och ger. Vissa världsfrånvända scener kunde gott klippts bort. Några karaktärer är lyckade, andra helt platta. Marcellos usla självkänsla framstår inte som riktigt trovärdig, med tanke på hur komfortabel han är med Fatima från första stund. Har ofta svårt för såna här förenklade och sötsliskiga barnkärlekshistorier. Vänskap hade räckt. Desto mer uppskattar jag den genuint varma relationen mellan Marcello och hans roliga och förstående lillasyster, fri från slentrianmässigt gnabb. Trevliga musikminnen.
picklessmulan
2018-02-27
Svag 3a. Den funkar som familjefilm men knappt
päronanton
2018-02-15
En väldigt bra film! Den har ett budskap som jag gillar, det är här med att gå sin egen väg utan lyssna på vad andra vill att du ska göra
Rai
2017-09-29
Nja... ganska stel film och jag vet inte riktigt vad filmen vill förmedla...
Stygga-Vargen
2016-10-19
Något mästerverk är det ju inte men bra och underhållande är den i alla fall.
larsen1976
2016-06-05
Tyvärr en av Ulf Malmros sämsta.... Inte mycket till story :(
Krille80
2014-10-31
Bra och charmig svensk familjefilm. Bra skådespelare och i det stora hela inget att klaga på. Jag tror dock att jag är för gammal för att uppskatta den till fullo. 2+
Hogman
2014-03-07
Den här filmen håller inte riktigt måttet, för tunt och töntigt manus, för osannolika och överdrivna karaktärer. Min tioåring ville knappt se klart den.
solan
2014-02-04
Söt ungdomsfilm
tystponce
2013-08-15
Älskade den här filmen när jag var liten, nu är den lite sämre men funkar fortfarande.
Visa äldre kommentarer »