Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Basic - Farligt uppdrag


Sergeant Nathan West tar med sig sex elitsoldater på övning i den colombianska djungeln. Bara två återvänder levande, och de vägrar berätta vad som har hänt för Julia Osborne från militärpolisen. Specialagent Tom Hardy, som själv har haft West som lärare och hyser ett dolt hat mot honom, sätts på uppdraget. Långsamt kan Osborne och Hardy börja nysta upp en härva av lögner och undanflykter om vad som egentligen hände i djungeln.


Originaltitel Basic
Regissör John McTiernan
Manus James Vanderbilt
Genre Drama, Thriller, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare John Travolta, Connie Nielsen, Samuel L Jackson, Giovanni Ribisi, Taye Diggs, Tim Daly, Brian Van Holt, Cristián de la Fuente, Dash Mihok, Harry Connick Jr, Roselyn Sanchez
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3523
Filmnummer 6179

Recensioner

Skapad 2019-11-02 av billybob
Då ett flertal jägartrupps aspiranter plötsligt försvinner under ett tränings pass på ett militär läger i Panama, kopplar deras befäl in sin gamle vän agenten Hardy på fallet för att hitta...   Läs mer »

Skapad 2019-11-02 av Rollywood
När en grupp soldater mystiskt försvinner under en övning återfinner man bara två överlevande. De misstänks för att ha dödat de andra men bevis saknas. Militären kallar inofficiellt in Agent...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2021-06-02
En film blir inte bättre ju mer blixtar, regn, (försök till) stenhård dialog och vändningar i historien som slängs in. Det här är ett nervöst, stelt och finesslöst luftslott utan något att relatera till och utan något vettigt att säga. Inget för mig (och då uttrycker jag mig snällt).
Halofreak92swe
2018-11-06
Lite väl många twists men rätt så spännande!
ToddDowney
2018-04-11
Generisk kriminalare med en twist som alla som sett någon kriminalfilm förut. En väldigt svag 2a
mammene
2017-02-10
Lite väl många vändningar för mig, men samtidigt väldigt smart uttänkt. Men det kan bli lite väl mycket av det goda, fast Travolta kan det inte bli för mycket av.
celec
2016-12-25
det blir en och annan vändning för mycket, men rätt underhållande ändå
Stygga-Vargen
2016-08-14
Upptäckte denna film tack vare Findus en gång i tiden - köpte man deras frysta färdigrätter och skickade in streckkoderna så fick man en gratis film. Filmen jag egentligen ville ha var slut så jag fick denna istället och det är jag glad för. Spännande film med bra skådespelare.
Teodor
2015-08-05
Svag trea. Uppenbar handling.
Krille80
2014-11-17
Har man sett mycket film kan man inte direkt säga att detta är originellt för till och från kommer det thrillers där de skruvar till det ordentligt. Nu för tiden märker jag direkt om det är en film med många vändningar direkt så även om jag blir överraskad känns det inte särskilt intressant. Älskade dock mötet mellan Travolta och Jackson. 2+
AmyTatti
2012-12-15
Jag gillar den här typen av filmer där jag inte har en aning om hur det ska sluta. Spännande film. Lite minus för en aning sexistisk jargong, men inte så illa som många andra filmer. Slutet är fantastiskt, det krävde en del efterhandsförklaringar, tur att jag såg den med nån som sett den förut.
Wridmuld
2012-10-09
Svårt att avgöra om storyn håller eller om detta bara är trams. Jag tänker inte lägga energi på att ta reda på svaret på det, men den var väl ok underhållning...
Visa äldre kommentarer »