2.2

Barbie och de 12 dansande prinsessorna

Kung Randolph är pappa till tolv riktigt rara, men ack så busiga och ostyriga döttrar. När han börjar inse att det är dags för flickorna att lära sig vett och etikett skickar han efter sin släkting hertiginnan Rowena, som ska uppfostra flickorna. Men Rowena är urfattig och skulle göra precis vad som helst för att komma över makt och rikedomar, så hon terroriserar flickorna och börjar långsamt förgifta kungen.

Originaltitel Barbie and the 12 Dancing Princesses
Regissör Greg Richardson
Manus Cliff Ruby, Elana Lesser
Genre 2000-tal, Animerad, Familjefilm
Skådespelare Kelly Sheridan (röst), Catherine O'Hara (röst), Nicole Oliver (röst), Kathleen Barr (röst), Shawn MacDonald (röst), Christopher Gaze (röst), Chiara Zanni (röst), Lalainia Lindbjerg (röst)

NoWireHangers
2019-05-15
Uppenbarligen var det inte bättre förr när det gäller Barbie-filmerna. Dels är detta mycket fulare än de nyare. Barbie-karaktären ser väl rätt okej ut men vissa karaktärer, tex pappan och småsystrarna, är fruktansvärt fula. Men det stora problemet är konceptet. I senare filmer har vi fått se Barbie som superhjälte, Barbie i rymden, magiska delfiner och annat roligt knas, men här handlar det bara om att Barbie och hennes copy-pastade prinsess-systrar vill dansa hela tiden men att de inte får det för filmens skurk (som också försöker döda deras pappa kungen, men det verkar mindre viktigt än att de inte får dansa). Det är väl ungefär så långt från en high concept-idé man kan komma. Och dansar gör de, om och om igen i evigheter, och det är ju måttligt roande att se på. Kanske är det hårt att ge filmen en etta i betyg men den är så mycket tråkigare än de andra Barbie-filmer jag sett så den inte kan få samma betyg så så får det bli.
Portugallien
2013-07-21
Jormungandr
2013-03-10
en av de svagaste Barbie filmerna...
picklessmulan
2011-11-03
Inte mycket bra med denna tyvärr. Men mina barn gillar den.
ses11
2008-07-13
Liksom med alla barbiefilmer fascineras jaggång på gång av vilket högt underhållningsvärde dessa filmer har trots dess bristande kvalitet. Det är helt enkelt underhållande att se hur dåliga filmer man kan göra baserade på några plastdockor med bomull på huvudet.
labi
2008-06-24
Borde egentligen hata den här, men det är faktiskt mina döttrars absoluta favoritfilm, och jag måste erkänna att jag lätt fastnar framför burken när de tittar...
eowyn_cat
2008-03-02
en kul film att se på , jag gillar alla filmerna. men jag är ganska snål med betygen :P den är kul att se på men ingen direkt höjdar film. förstår inte varför just den prinsessan, vad hon nu hette, var den bästa.. vissa hade inte ens några repliker
TheRock
2007-05-19
Mycket bra film. Gillar alla Barbie filmerna.
benji
2006-12-23
Varför har ingen sett den här? Det är ju reklam på 3:an på den här hela tiden. ;)