Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Balibo - mörkläggningen


Året är 1975 och Indonesien förbereder sig för att invadera Östtimor. Fem australiska journalister försvinner spårlöst och det blir utrikeskorrespondenten Roger Easts uppdrag att ta på vad som hänt med de försvunna männen. Tillsammans med den unge José Ramos-Horta, som senare kom att bli Östtimors president, kommer han något på spåret han inte kunnat ana. Baserad på en sann historia.


Originaltitel Balibo
Alternativ titel The Balibo Conspiracy
Regissör Robert Connolly
Manus Robert Connolly
Genre 2000-tal, Drama, Mysterium, Thriller
Skådespelare Anthony LaPaglia, Oscar Isaac, Nathan Phillips, Damon Gameau, Gyton Grantley, Simon Stone, Paul Sonkkila, Mark Leonard Winter, Thomas M Wright
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 245
Filmnummer 78755

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


origC-J
2016-04-02
Hyfsat hantverk och alltid kul att se Anthony LaPaglia. Men det finns som nämnts bättre filmer på liknande tema. Ironiskt att det i filmen nämns att ingen brydde sig om folkmordet tills några australiensare dog. Den här filmen handlar ju inte alls om en vit man utan att ge nån vidare inblick i konflikten...
KyLLo
2015-09-16
En bra film, även om jag inte får gåshud. Enskilda scener väcker mer intresse än helheten. Att det är en sann och tragisk händelse är inget som höjer filmbetyget för min del. Jag tycker att det finns filmer med liknande tema som är både bättre och sämre.
Rele
2015-09-11
Indonesien slaktade människor i Östtimor och resten av världen brydde sig inte så mycket av det. En film baserad på en sann historia ger ett bra betyg.
Gordyal
2013-01-21
En angelägen historia och några riktigt starka scener räcker inte för att hjälpa detta sömnpiller till en trea. (6+/15)
ledsenpirat
2012-11-26
Ville tycka om den, men den är förvånansvärt oengagerande och segt och luddigt berättad. Vaga skådespelarinsatser m.m. Fokuserar bara på journalistens uppdrag och man lär sig inte mycket mer om själva konflikten.
Totenkopf
2012-06-03
En film man bara började slötitta på i brist på annat på tv, och det visade sig att den var väldigt bra och informativ, rekommenderas.
Mikka
2011-10-19
Stark film som lyfter fram en konflikt som länge sopats under mattan. Ta tillfället i akt och läs på lite mer efter att ha sett filmen!

2011-10-07
Tycker inte någons uppfattning om film är bättre än någon annans, alla tycker ju inte lika *surprise* Otroligt bra film, som hänger med en länge i tankarna efteråt.
eraserheead
2011-07-12
Stark 4:a. Påstår man att detta är dåligt har man ett väldigt dåligt omdöme.
WinDrop
2011-06-14
Vilken grym film! Såg den helt utan förväntningar, tänkte nästan inte att se den alls. Bra repliker, bra skådisar, snyggt filmad!
Visa äldre kommentarer »