Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Bad Santa


En jultomte och hans medhjälpare är bedragare på brottsturné, i avsikt att använda julhandelns trängsel och puls till att berika sig själva snarare än att sprida julglädje. Men det blir lite komplicerat när de stöter på en mobbad pojke.


Originaltitel Bad Santa
Alternativ titel Badder Santa
Regissör Terry Zwigoff
Manus Glenn Ficarra, John Requa
Genre Komedi, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Billy Bob Thornton, Tony Cox, Brett Kelly (I), Lauren Graham, Lauren Tom, Bernie Mac, John Ritter, Cloris Leachman, Max Van Ville, Octavia Spencer, Ajay Naidu, Ethan Phillips, Tom McGowan, Alex Borstein, Matt Walsh
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 13455
Filmnummer 16932

Recensioner

Skapad 2019-12-07 av cineasten89
När man har med Billy Bob Thornton att göra, brukar hans filmer oftast vara lyckade. Till och med denna halvbra filmen. Och när dessutom Bernie Mac är med i rollistan, så blir det rejält ös. S...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av Exterus
Jag undviker oftast julfilmer som pesten så det tog ett tag innan jag kom mig för att se den här, trots att det här knappast är en traditionell julfilm. Bad Santa handlar kort och gott om den cyn...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av connya
Hollywood tycker om jul och 2005 vågar man göra det mesta i filmväg. Man kan krydda tonårsfilmer med mer bröst än någonsin och man kan skoja om det mesta. Julen är en stor högtid för många...   Läs mer »

Skapad 2019-12-03 av
Så här i december är det lätt att bli lite trött på på glitter, kulörta lampor, Disneyfilmer och tindrande barnögon. Då längtar man efter något som kan torka bort allt det smöriga och lyf...   Läs mer »

Kommentarer


Engravadlax
2023-04-30
Terry Zwigoffs andra filmer är bättre, inklusive Art School Confidential.
JD
2022-01-03
Lågintensivt deprimerande gubbhumor.
karlmats
2021-12-28
Det var 13 år sedan jag såg denna senast och lyfte då upp den i finrummet. En omtitt av en komedi är ju alltid lurigt då skratten blir på ett annat sätt när man typ vet vad som ska hända. Men håller den då fortfarande nu när man dessutom har blivit lite äldre? Ja det tycker jag ändå, Billy Bob är ett riktigt jävla praktsvin och den här gången kan jag uppskatta den lilla klimpen som följer efter honom på ett annat sätt också. Det är ganska nattsvart och den lilla försoningstråden som finns i filmen är ganska smal ändå, som julfilm betraktat känns det som att den bryter mot alla regler som finns och det är ju roligt i sig. Tony Cox är också rolig som hans dvärgkompis och den är lagom lång också. Kanske inte riktigt ska upp ändå till en 4a den här gången, det blir lite repetitivt ibland, men på det stora hela är det ändå en härlig stund i tv-soffan. En stark 3a tycker jag ändå att den förtjänar (2008-10-05).
yrkeschaufföre
2019-01-31
Rolig men inte så julig....
Dream
2018-11-19
Detta är typ den ända julfilmen som förtjänar ett högre betyg än 3. Då den visar en hyfsad verklighet av julen i vuxenålder förutom stölderna! Så här ser det delvis ut om man inte har barn samt vet att "Jultomten" inte finns på riktigt och när du förstått att julklapparna inte är gratis utan du eller någon annan har betalat...
vonadel
2017-12-27
Så var det jul igen, och dags för lite julfilm. Tänkte först se Bad Santa 2, men kom på att jag nog ville se om denna först. Länge sedan jag såg den. Tycker den är bra, men undrar om jag inte tyckte den var lite bättre förra gången. Den är ganska nära em 7a (4a), men tycker inte riktigt den når upp nu. 6/10
ouimadame
2016-12-19
Så brutaaaalt vedervärdig
wasteoftime
2016-12-17
Jag minns när den här kom. Jag minns hypen. Alla sa att den var ju så jäkla ball. Jag såg den. Jag höll inte med. Jag såg om den nu, 13 år senare, jag håller fortfarande inte med. Det är inte roligt, någonstans. Gordyal sa det bra "En jultomte som säger fuck, det är ju jättekul" Nej, det är det inte. Däremot är de mer drama-orienterade bitarna rätt bra, men inte i närheten för att rädda den här röran, speciellt inte eftersom det är en komedi, säger dom. 4,3 på SH-skalan.
Halofreak92swe
2016-12-08
Måste höja till en 5! Så jäkla klockren film hahaha! Dör nästan av skratt och samtidigt så har den så mycket hjärta :) Den lilla killen är så härlig, dvärgen är störtskön men framför allt så är Billy Bob fucking KING! Svag 5. Ett måste varje jul! :D
Stygga-Vargen
2016-08-19
Grym och klockren komedi med väldigt bra skådespelare.
Visa äldre kommentarer »