Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Backstabbing for Beginners


Dansken Michael Soussan får sitt drömjobb som lobbyist hos FN:s Oil for Food-programmet men hamnar i en av FN:s största korruptionsskandaler. Michael dras in i en maktkamp mellan dysfunktionella diplomater, cyniska regeringar och giriga företag som tjänar stora pengar på Iraks olja i en tid då Saddam Hussein fortfarande är vid makten.


Originaltitel Backstabbing for Beginners
Alternativ titel Dobbeltspil
Regissör Per Fly
Manus Per Fly, Daniel Pyne
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Theo James, Ben Kingsley, Jacqueline Bisset, Rossif Sutherland, Rachel Wilson, Brian Markinson, Shauna MacDonald, Belçim Bilgin, Daniela Lavender, Aidan Devine, Peshang Rad, Hattie Kragten
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 60
Filmnummer 126454

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


svältaren
2022-05-15
Så sorgligt att se ännu en briljant filmskapare fördärvas av Hollywood-drömmar. I sitt hemland var Per Fly en mästerlig samhällsskildrare. Den här filmen känns falsk och löjlig från första stund.
Ghostface
2022-04-26
En tight berättad historia som hade kunnat bli ännu mer brännande i händerna på t ex Oliver Stone.
Albion
2022-01-16
En bra inblick i bakom-kulisserna-diplomati när den är som smutsigast. Tror det förekommit mycket ekonomiska tveksamheter med FN-pengar genom åren. Bra berättat med fint driv i storyn. Betyget blir en stark 3;a, 3+
KyLLo
2022-01-11
Politiskt drama med berättarröst och en handling som inte intresserar. Den hade lika gärna kunnat heta Bagdad for Dummies, för det känns som att den försöker introducera Mellanöstern för korkade amerikaner. Även om den nu är verklighetsbaserad känns det gammalt, övertydligt, klyschigt och orutinerat.
mammene
2022-01-01
En mycket välgjord film om en stor skandal som sträcker sig över många länder,(tom lilla Sverige)känns hopplöst när man inte ens kan lita på FN. Det var skickligt och pedagogiskt upplagt, så man genom Michels blåa ögon bit för bit fick uppleva hur de öppnades. Gillar alltid filmer som väcker vidare intresse och denna gjorde definitivt det.
SatyreX
2018-11-24
Jag kommer faktiskt ihåg den här skandalen. Det gjorde att jag tittade på den. Men väntar man sig action eller något liknande, ska man inte se den. Annars rekommenderar jag den starkt!
Murvel48
2018-11-12
Välgjort men knappast så intressant och engagerande att det blir ett toppbetyg.