2.3

Babylon A.D.

Legosoldaten Thoorop tar på sig högriskjobbet att eskortera en rysk kvinna till USA under fjärde världskriget. Vad han inte har en aning om är att hon bär på en hemlighet som en organisation är beredd att göra vad som helst för att få tag på.

Originaltitel Babylon A.D.
Alternativ titel Babylon Babies
Regissör Mathieu Kassovitz
Manus Eric Besnard, Mathieu Kassovitz
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Mark Strong, Jérôme Le Banner, Charlotte Rampling, Gérard Depardieu, Joel Kirby, Souleymane Dicko, David Belle, Radek Bruna

sodomiten
2019-12-14
Håller helt med Körsbär. Det tar en liten stund innan det avslöjas, men till slut kommer sanningen fram att det är en skitfilm.
Körsbär
2019-06-01
Funkar delvis till en början men slutet är ju en ren katastrof, total kollaps.
WillyV
2019-01-11
Svag tvåa, funkar som tidsfördriv.
cosinusfi
2016-02-16
Kassovitz version. Filmen hade kunnat ge så mycket men han hade tydligen inte så mycket att jobba med. Det finns många fina delar men tyvärr snubblar den.
LTT86
2015-01-31
Wow! Har aldrig sett den här typ av story förut!! Och dessutom Mélanie Thierrys karaktär... jag tror att jag hatar henne mer än Bella Swan.
XenoMorph
2015-01-03
Upptäckte först nu vid betygsättning att jag sett filmen tidigare, 2008. Inget minne alls av det och kommer nog inte minnas den om sex år heller. Annars en ok action men den har många lösa trådar och har mer komplicerad handling än den behöver. Skulle velat ha mer svar i slutet, men var aldrig uttråkad. Av någon anledning gillar jag också Vin Diesel.
carre006
2014-07-28
Det här är bara så ofattligt dåligt! Storyn är sämre än vad Vin Diesel är WT.
AlbinWesley
2014-06-29
Den är uppenbart sönderklippt och fördummad av studion, sorgligt att Kassovitz inte fick full kontroll här då det är uppenbart att hans vision vida överstiger slutresultatet. Det borde vara en tvåa, för det är så jävla rörigt och underutvecklad intrig, men jag sätter en trea för den urtjusiga scenografin och fotot samt för hur jag föreställer mig att Kassovitz förhindrades att göra den. Ska se den bättre versionen vid tillfälle.
marleey
2014-02-04
Mja. Det är intrycket efter filmen. Effekterna och stutsen är det inget fel på. Slagsmålsscenerna är röriga med massa snabba korta klipp, men ändå helt okej. Storyn är det stora problemet. Den känns rörig och jag hänger inte alls med. Det är en intressant värld fylld med kaos som filmen utspelar sig i. Men känslan är som sagt mest rörig när det dyker upp u-båtar, torg sprängs och en ny världsreligion verkar ha makt utöver det vanliga. Allt detta utan att egentligen någonting förklaras. Så här i efterhand har jag förstått att filmen är baserad på en bok. Den tredje boken dessutom. Antar bara nu att böckerna hör ihop. Men det förklarar varför det är rörigt. Känns som att denna värld och bok blev för stor och för svår att göra till film på drygt 90 minuter.För mycket fokus ligger på actionscenerna och för lite på handlingen. Vin Diesel gör inte bort sig i sin machoroll, men kan inte rädda filmen.
justcelsius
2014-01-09
nja. vin har ju sett bättre dagar.