1.6
1.6
Babe - en gris kommer till stan

I denna forsättning på Babe åker de tre musketörerna Babe, Freddy och Mrs Hoggett på äventyr till storstaden. Trots stora hinder lyckas de förvandla fiender till vänner, samla ihop tillräckligt med pengar till att behålla gården och förena två världar till en. Ännu en gång är det Babes ovanliga hjärta och sinne, som utför mirakler och sprider mycket glädje...
Originaltitel | Babe: Pig in the City |
Alternativ titel | Babe 2 - En Gris i Stan |
Regissör | George Miller (II) |
Manus | George Miller (II), Judy Morris, Mark Lamprell |
Genre | Komedi, Familjefilm, Fantasy, 90-tal |
Skådespelare | James Cromwell, Magda Szubanski, Mary Stein, Mickey Rooney, Elizabeth Daily (röst), Danny Mann (röst), Glenne Headly (röst), Steven Wright (röst), James Cosmo (röst), Hugo Weaving (röst), Miriam Margolyes (röst) |
En ok. uppföljare som inte riktigt lyckas hela vägen och tappar mot slutet. Relativt underhållande ändå.
Ettan var ju söt men den här? Nja....
Bra, men ettan är mycket bättre.
För en film som handlar om att få in pengar och rädda gården, så kände det inte som om nånting av det där uppfylldes. Grisen gjorde faktiskt ingenting meningsfull här heller. Han sog mest på och tittade på medan aporna gjorde allt jobb. Han stog mest bara stil, lät så oskyldig att man ska tycka att han är söt. Faktum med att bondgården räddade av sig själv utan att grisen gjorde nånting. I första filmen gjorde grisen nåt som fick inte bara han själv att verka viktig eller djuret i bondgården, utan för oss som tittade också. Här var han lika meningslös som Titanic 2 från att existera. Plus att filmen på nåt sätt var väldig mörk med att folk var taskig elak mot dammen och människor fick djuret att verka som brottslingar. Och dom försökte lägga in sorliga stunder som vi på nåt sätt ska tycka synd om, men jag kan inte göra det eftersom jag för det första inte vet en skit om människorna eller djuret. Och för det andra dom skapa inga karaktärer. Gör så att jag bry mig om djuret!! Den enda djuret jag brydde mig om var mössen, och dom är knapp med i filmen!! Jag kan ge filmen en tvåa för att den gav mig tre, fyra bra stunder. Men annars så är ingenting i filmen intressant. Djuret är inte intressant, människorna är inte intressant, story är inte intressant för det känns som om filmen själv inte gav ett skit för story och grisen är inte intressant!!! Bra jobba filmen. Ni fick mig att hatar en gris, var det värd det?
Härlig familjeunderhållning med apor.
Denna håller än i dag. Ingen bra gjord film, men den är ruskigt rolig och underhållande, älskar ankan Ferdinand! 3/5.
Edit 2023: Den är ju jäkligt rolig emellanåt. Blandningen av djur och dess personligheter är väldigt kul att följa. Ankan Ferdinand är fortfarande en favorit helt klart. En stadig trea får den än i dag.
Håller med Rock Snack! Diggade den första när jag var yngre men denna har jag inte mycket bra att säga till om.
Mycket lyckad och kreativ uppföljare som ibland till och med står och knackar på toppbetyget. Dramatisk och stundtals mörk, men med samma värme och briljans som ettan. Slapstick-scenerna är väl inte så jäkla roliga, och där ryker chansen om toppbetyget, men detta är fullkomligt lysande ändå.
En underskattad film, om än med stora brister. Vidriga röstskådespelare, undermålig klippning osv. Men han är ju så söt! Plus att actionsekvenserna går inte av för hackor.