3.7
3.7
Avlyssningen
Harry är proffs på avlyssning. Chefen på ett storföretag hyr honom för att avlyssna två anställda. När han spionerar på paret i en park uppfattar han att paret är utsatt för någon form av hot.

Originaltitel | The Conversation |
Regissör | Francis Ford Coppola |
Manus | Francis Ford Coppola |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, Mysterium, 70-tal |
Skådespelare | Gene Hackman, John Cazale, Allen Garfield, Frederic Forrest, Cindy Williams, Michael Higgins, Elizabeth MacRae, Teri Garr, Harrison Ford, Mark Wheeler, Robert Shields, Phoebe Alexander, Robert Duvall |
Hackman är lysande som paranoid avlyssnare i denna långsamt uppbyggda thriller. Foto och ljud som vanligt på topp när det gäller Coppolas produktioner.
Fräscha kvinnoporträtt.
Fantastiskt soundtrack!
En briljant film. Coppolas briljanta och chockerande manus ställer viktiga frågor om myndigheters intrång i privatlivet och personligt ansvar. En av 70-talets bästa filmer.
Snygg, välspelad, stämningsfull och fint jäkla soundtrack. Kul med Ford i en av birollerna. Jag tycker den börjar jäkligt bra och bygger upp spänningen mer och mer med ett jämt tempo. Dock planar det ut 3/4 in i filmen. Men det tar sig uppåt igen i den sista delen. Jag gillar långsamma thrillers, men något tightare kunde detta varit för att det skulle ha fallit mig mer i smaken. Svag fyra.
Lågmäld och stämningsfull med det mänskliga i fokus, vilket gör den befriande annorlunda och speciell. Några detaljer är föråldrade, men en riktigt fin film är det allt.
Lite seg, har passerat bäst före-datum.
Det blev långtråkigt att stirra på Hackman hela tiden.
Välspelad och riktigt välgjord med alla detaljer och musiken. Det låga tempot gör mig inte så mycket, men däremot bristen på spänning. När det till slut börjar hända saker har jag redan tappat intresset. Ingen av Coppolas bästa filmer.
Långsam, stämningsfull, spännande och passande musik. Helt enkelt en väldigt bra film