Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Avgrunden


500 meter under havsytan ligger en oljeborrstation. Den används i sökandet efter en sjunken ubåt. Under arbetet inträffar en olycka - och det visar sig att det finns något annat fördolt i havsdjupet.


Originaltitel The Abyss
Regissör James Cameron
Manus James Cameron
Genre Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Leo Burmester, Todd Graff, John Bedford Lloyd, Kimberly Scott, Captain Kidd Brewer Jr, George Robert Klek, Christopher Murphy, Adam Nelson, Jimmie Ray Weeks, J Kenneth Campbell, Chris Elliott
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8276
Filmnummer 7700

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Rollywood
En u-båt sjunker långt ner under ytan och hela besättningen omkommer. Ombord finns det kärnvapen som nu måste föras i säkerhet innan ryssarna hinner dit. För att spara tid använder man sig av...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av Anonym
Precis innan jag såg \"Avgrunden\" såg jag att James Cameron stod för regin, vilket var en positiv överraskning för mig, pga att han är en av mina favoritregissörer. Det gav mig väl en liten e...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av connya
James Cameron, kanske mer känd för filmer som Titanic och Terminator, gjorde tre år efter att han regisserat uppföljaren till Alien en fantastisk film vid namn The Abyss. När en ubåt är med om ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-30 av
Långt ner på havets outforskade botten lever något främmande. Något bortom vår vildaste fantasi och Virgil 'Bud' Bringham (Ed Harris) skall komma bli den första att upptäcka vad det är. Virg...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2021-09-21
Positiv, men mixad. Tycker den etablerade allt rätt hafsigt i början och jag hade sedan svårt att hålla koll på vem som var vem och vem som ville vad och varför den gjorde så osv. Men visst var det spännande hela vägen och stundtals riktigt nagelbitande. Väldigt snyggt gjord, och fantastiskt välbehållna dator-effekter! Mysigt att se en sådan här 80-tals-klassiker jag aldrig sett förut. Såg bioversionen, om det blir en omtitt någon gång provar jag den andra varianten.
Robkiller
2020-10-22
Bättre än jag kommer ihåg den. Spännande, klaustrofobisk och håller intresset uppe. Bra ljud rakt igenom och välregisserad. Visst, långa versionen är ganska lång, men det fungerade.
dudson
2020-03-02
Väl värd en genom titt. Men Noot åldrats väl. Sen är skapelsen extremt utdragen/seg. Harris och Michael Biehns kniv fight scen var härligt underhållande#) Är det man kommer ihåg av en film så är den inte allt för bra lol)
Raimo_1985
2019-04-16
Dålig, tråkig, lökig, töntig, irriterande, för lång och Disney-aktig. Märks att det är samma regissör som gjort Avatar...
Stygga-Vargen
2018-10-10
Lite seg i början men annars väldigt bra.
deswhip
2018-02-19
När filmen kom tyckte jag att den var väldigt bra. Det kan vara så att den inte åldrats 100% bra men jag sätter ändå en 4:a av nostalgiska skäl. Knivfajten mellan Ed Harris och Michael Biehn kommer jag ihåg var väldigt spännande och intensiv.
myslas
2018-02-03
Ett rätt galet projekt att försöka genomföra och det är inte ett dugg förvånande att Mastrantonio höll på att bryta ihop av psykisk påfrestning under inspelningen. Slutresultatet är en sorts mix av Alien och Närkontakt av tredje graden, snyggt (även de visuella effekterna såhär 30 år senare), spännande och tidvis läskigt klaustrofobiskt. Filmen har dock sina svagheter. Jag är ok med längden även om det är förståeligt att många tycker den är alldeles för långsam. Det jag stör mig mer på är att det finns vissa saker som är riktigt dumma där förklaringen ibland kan sammanfattas med "ALIENS!!!". Utan tvekan en bra film men med potential att vara så mycket bättre med små förändringar. Stark trea.
yrkeschaufföre
2018-01-27
Okej, jag hade kanske varit positivare om jag engagerat mig mer i filmen, nu stod den på bredvid mig när jag höll på med datorn. Den känns väldigt gammal.
mahasarakam
2017-08-04
Filmens första halva är förskräckligt mekanisk och tråkig -- andra halvan sevärd.

2017-08-02
Ganske langdragene film som saktelig bygger opp stemningen. Slutten høyer filmen til 4.
Visa äldre kommentarer »