Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Attack mot Pearl Harbor


Amiral Yamamoto var hjärnan bakom attacken på Pearl Harbor 1941. Strategin var glasklar ? att slå till så hårt och oväntat som möjligt. Med överraskningsmomentet som främsta vapen lyckades de med det omöjliga, att ta hela USA på sängen och slå ut en av världens mäktigaste flottor.


Originaltitel Rengô kantai shirei chôkan: Yamamoto Isoroku
Alternativ titel Isoroku Yamamoto, the Commander-in-Chief of the Combined Fleet
Regissör Izuru Narushima
Manus Yasuo Hasegawa, Kenzaburô Iida
Genre 2010-tal, Biografi, Drama, Krig
Skådespelare Kôji Yakusho, Hiroshi Abe, Mitsugorô Bandô, Mieko Harada, Masatô Ibu, Takeo Nakahara, Hiroshi Tamaki, Toshirô Yanagiba, Kippei Shiina
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 35
Filmnummer 98578

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


EvilNed
2017-05-02
Löjligt förskönande bild av Yamamoto. Han var emot krig med USA men hade absolut ingenting emot det krig som Japan drev mot Kina. Hans förbehåll mot krig med USA var rent praktiska, ej ideologiska. Utöver att den är väldigt tunn och lösryckt är den dessutom otroligt överspelad och klyschig. Men om man gillar japansk genrefilm har man nog överseende med det.
Zebulonm
2017-04-06
Fantastiskt bra film om en väldigt intressant person. Hur hade det sett ut om man lyssnat på Yamamoto? Bara nått man kan spekulera om men ändå intressant. O denne Kôji Yakusho som spelar Yamamoto är ju för jävla bra. Han gör en grym insats. Se den...
Gyllenbock
2016-05-21
En intressant film om en smått fascinerande person. Undrar hur det sett ut om Yamamoto varit Japans kejsare på 1940-talet?
FLM
2014-01-23
Man undrar om översättaren någonsin såg filmen. Detta är en biografisk film om Admiral Yamamoto. Som sådan är den välgjord och intressant. Ignorera Adonirams kommentar då hen är uppenbart obildad.
Adoniram
2013-06-20
Yamamoto som den store fredsivraren? Alla andras fel att inte Japan tog hem spelet? Njaa ...
goeran
2013-02-20
Izuru Narushimas film Admiral Yamamoto (Rengô kantai shirei chôkan: Yamamoto Isoroku) från 2011 ger ett bra porträtt av den japanska flottans store ledare amiral Isoroku Yamamoto men det finns en del jolmiga och sentimentala inslag i filmen som inte riktigt passar in i en japansk krigsfilm. Filmens svenska titel – Attack mot Pearl Harbor – är rätt missvisande med tanke på hur liten del av filmen som ägnas åt just denna händelse.