Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Åtta glas


Fartyg börjar försvinna spårlöst med värdesaker i lasten. Det blir Philip Calverts sak att ta itu med problemet.


Originaltitel When Eight Bells Toll
Regissör Etienne Périer
Manus Alistair MacLean
Genre Kriminalare, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Anthony Hopkins, Jack Hawkins, Maurice Roëves, Corin Redgrave, Robert Morley, Ferdy Mayne, Nathalie Delon, Derek Bond, Leon Collins
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 226
Filmnummer 10913

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2022-09-05
Otroligt illa klippt, och jäktar på även i dialogen, vilket förstör stämningen tillsammans med medioker regi. En ung Hopkins (i sin bara sjätte film) visar redan här en del kvaliteter. Filmen är mer jamesbondig än boken, som jag tycker är en av de bättre MacLeanarna, och blir sämre av det. Även musiken är våldsamt jamesbondig. På det hela taget ett misslyckat försök, i det att den visserligen inte är direkt dålig men enkelt hade kunnat vara så mycket bättre. Undervattensscenerna är bra. Slutet är dåligt.
Zebulonm
2021-11-19
Rätt okey men inte i närheten av bond
Steelbear
2020-01-28
Struntprat! Det här är inte alls någon Bond-ersättare, eller tänkt som en början på en ny filmserie om en brittisk agent. Det är helt enkelt en filmatisering av en A. MacLean-bok. Filmatiseringar av hans böcker var väldigt vanligt från sent 50-tal till mitten av 80-talet. Den här är tyvärr alldeles för kort. Örnnästet var 155 minuter lång, denna nästan en timme kortare. Spänning och nerv finns där i typisk MacLean-anda men den skulle ha gjorts mer seriöst, minst 30 längre. Nu försökte man göra en 90-minuters actionrulle av en story som kräver att spänningen byggs upp mer och mer, relativt långsamt för att öka mot slutet med en slutstrid som även den skulle ha varit längre. Men jag ger ändå en 3:a, en svag 3:a.
Afflicter
2013-03-16
Skådeplatsen är perfekt och hela idén med de försvunna skeppen är intressant, men det känns lite som att det hela inte har orkat hela vägen från bok till film. Vill man se småbåtar som exploderar av pistolskott eller påklistrade romanser är den här spionthrillern i alla fall sevärd.
Philips
2012-07-28
Klassisk thriller/action från 70-talet. Alistar Maclean levererar.
UncleArthur
2011-08-08
Har alltid gillat denna film även om den kanske egentligen inte är värd en fyra.
Bumbi78
2010-11-07
I ärlighetens namn en rätt trist MacLean, och inte en av de bättre filmatiseringarna. Dög dock som fördriv.
SiouxieSue
2010-04-14
En bagatell
ilBrutto
2010-01-10
Visst, det är b-film det handlar om. I bästa fall tv-aktiv. Men den besitter en del charm, och Hopkins är ok
MaraJade
2009-06-11
En riktigt trevlig brittisk kriminalare som även om den inte briljerar i alla fall är sevärd, mycket tack vare Anthony Hopkins rollprestation.
Visa äldre kommentarer »