2.3

Askungen III - Det magiska trollspöet

Askungen är lyckligt gift med sin prins, men hennes styvmor och styvsystrar vantrivs med sitt nya liv. När ena systern, Anastacia, råkar få reda på att Askungen tog sig till balen med hjälp av magi, stjäl hon Gudmoderns trollstav. Hon ger den till sin mor, som använder dess kraft till att vrida tillbaka tiden och få prinsen att bli kär i Anastacia istället.

Originaltitel Cinderella III: A Twist in Time
Alternativ titel Cinderella 3: A Twist in Time, Askungen 3 - Det magiska trollspöet
Regissör Frank Nissen
Manus Steve Bencich, Ron J Friedman, Eddie Guzelian, Margaret Heidenry, Robert Reece, Colleen Millea Ventimilia
Genre Familjefilm, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Jennifer Hale (röst), Christopher Daniel Barnes (röst), Holland Taylor (röst), Tress MacNeille (röst), Corey Burton (röst), Susan Blakeslee (röst), Andre Stojka (röst)

myslas
2021-03-14
Överraskande kul! Ignorerar andra filmen men det är ok när man gör det såhär kul. Kanske den bästa av dessa tv-uppföljare från Disney som jag sett.
silvertrain
2013-10-09
Den bästa filmen i trilogin. Riktigt spännande. Och precis som i tvåan (spoiler) så får man här se att Askungens ena styvsyster Petronella innerst inne är en god människa. Till skillnad ifrån sin mor och den andra styvsystern. Det är det jag gillar mest med denna och tvåan. Tycker det är så fint att hon går över till den goda sidan! En klar trea får även denna!
FruktJucie
2010-05-26
den här ju nästan läskig, tycker inte den är en bra barnfilm...
PhoenixRising
2009-09-14
Tyckte synd om Anastacia. Är det hennes fel att hon är ful, klumpig och har en hemsk morsa kanske?

2008-07-18
dålig som uppföljare, pajar hela första filmen men en bra film i sig,
DarkestNight
2008-04-12
Bättre än 2:an, men kommer inte i närheten av orginalet..... Saikano- styvsystrarna heter på engelska Drizella & Anastasia, medan de i svenska versionen fått namnen Petronella & Gabriella.
Saikano
2008-03-21
Jag såg den dubbad och jag trodde det var tvåan (varför göra 3 uppföljare?) Lucifer var faktiskt lite underhållande, och styfsystern lyfte filmen, men allt annat kändes platt.. Men Askungens ögon kändes väldigt levande.. men även om den var fin så kändes den mer som en barnfilm än en familjefilm.. Och hette inte styvsystern Petronella? I film-infot står det Anastacia o.O

2008-01-07
Spaaniz: Den är inte alls som ettan, det har du rätt i. Det är precis det jag gillar med filmen. Askungen porträtteras som mycket starkare och hon agerar faktiskt för att få sin vilja igenom. I ettan är det klassisk Disney med förlegad kvinnobild. I trean får hon, tillsammans med resten av karaktärerna, personlighet.

2007-11-04
Jag är föga imponerad av moralen som liksom i de flesta Disneyfilmer går ut på att flickan ska finna sig Den Rätte, och att det är det viktigaste av allt i hennes liv. Vad som mer imponerar mig är hur verkliga teckningarna upplevs. Skaparna har verkligen lyckats förmänskliga teckningarna. Karaktärernas mimik, dialogen och de realistiska händelseförloppen (om man bortser från magi och talande djur) gör den här filmen till en som jag ser fler än en gång.
sokoban3
2007-10-23
Kanon.. Mina barn älskar den ...