Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Åskbollen


Organisationen Spectre kapar ett plan med atombomber, och bedriver utpressning mot statsmakterna. En stor del av filmens actionscener utspelar sig på och under vattenytan. Adolfo Celti spelar ondskefulle Largo.


Originaltitel Thunderball
Regissör Terence Young
Manus Richard Maibaum, John Hopkins (I)
Genre Action, Thriller, Äventyr, 60-tal
Skådespelare Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, Luciana Paluzzi, Guy Doleman, Rik Van Nutter, Molly Peters, Martine Beswick, Bernard Lee, Lois Maxwell, Desmond Llewelyn, Edward Underdown, Earl Cameron, Paul Stassino, Rose Alba, Philip Locke, George Pravda
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7888
Filmnummer 351

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2023-04-13
Här går filmserien riktigt bananas och vräker på med mer av allt för att överträffa succén med Goldfinger, och jag tycker det fungerar rätt jäkla bra. Effekterna kanske slår lite för mycket på stora trumman och har åldrats sämre än effekterna i de övriga 60-tals-filmernas, men jag gillar ändå att de tar i så och kastar in jetpacks och sådant. I övrigt är det mesta bara suveränt. Largo är en av de bästa Bond-skurkarna, och även den rödhåriga skurktjejen är förbannat underhållande. Finurlig intrig, tuffa actionscener, råa one-liners och mäktig musik. Och Tom Jones sjunger den kanske allra bästa Bond-låten av dem alla! Bra intrig och vackra undervattensmiljöer. Gillar det mesta i denna, en av de bästa Bond-filmerna.
NoWireHangers
2023-01-13
Tydligen kan man inte längre skriva kommentarer om filmer man kommenterat innan. Har därför raderat tidigare kommentarer. 2003 och igen 2008 kommenterade jag att filmen hade en bra story men att tempot och i synnerhet de långa undervattensscenerna gör den tråkig. Efter omtitt nu håller jag med om att undervattensscenerna borde kortas men de var inte riktigt så illa som jag mindes det, och innan dess är det rätt underhållande. Höjer från en tvåa till en svag trea. Nästa film, You Only Live Twice, har betydligt bättre tempo; den är kortare och mer underhållande.
sodomiten
2023-03-15
Kanske bästa filmmusiken av alla bondfilmer här. Jag höjer från 2 till 3 i betyg.
Zebulonm
2017-09-07
De tre före denna är klart bättre. Scenen i slutet när de slåss på båten och det ska se ut som de håller på att gå på grund flera ggr är så dåligt gjord.
Jamesa
2017-04-03
Nej, det här är inte bra. Ett krasst ok, inte mer.
fridenpaden
2016-12-09
Kan börja med det som är bra, dvs musiken och slutfighten under vattnet. Sedan är det inte mycket mer. Löjliga slagsmålsscener och biljaktscener som går extra snabbt. Dumma hajpooler och idiotiska rekogniseringar med helikoptrar (som om Spectres vakter inte skulle se en helikopter!). Att Bond sedan förgriper sig på kvinnor med våld och hotar dom för att få sex kanske ansågs macho för 50 år sedan men är hemskt att titta på nu. En film som kunde ha kortats ner till häften.
MrsSmiths
2015-11-22
Jobbigt att hänga med när man tittar bort under undervattensscenerna.
AlaRegularis
2015-09-22
Att gå från Goldfinger till det här förstår jag inte riktigt. Historien i sig är det inga fel på, och det finns mycket bra här. Men de många och olidligt långa undervattensscenerna drar ner tempot något oerhört. Sämsta Bond-filmen med Connery, helt klart.
Starkbröl
2015-07-25
Nja, har inte åldrats så bra. Mycket slapstick, och de dåliga inklippningarna och accelererade fordonsscenerna ser verkligen fruktansvärda ut idag. Connery har redan här fått lite för mycket glimt i ögat för seriens bästa. Svag trea.
kervisch
2015-05-30
4 av 5. Grymt bra film.
Visa äldre kommentarer »