As Above, So Below

Under Paris gator sträcker sig mil efter mil av slingrande katakomber, ett sista evigt hem för oräkneliga själar. När ett team av frivilliga forskare beger sig ned i den underjordiska labyrinten av benknotor snubblar de över den fasansfulla sanningen om vad de dödas stad egentligen var tänkt att bestå av.

Originaltitel As Above, So Below
Regissör John Erick Dowdle
Manus Drew Dowdle, John Erick Dowdle
Genre 2010-tal, Thriller, Skräck
Skådespelare Perdita Weeks, Ben Feldman, Edwin Hodge, François Civil, Marion Lambert, Ali Marhyar, Cosme Castro, Hamid Djavadan

djonipony
2023-11-06
Rätt så creepy, blev en del gåshud. Minus för slutet.
ItalyErik
2023-07-21
Klaustrofobisk och intensiv upplevelse som levererar mer än väl på spänningsplanet. Men försöker man analysera den eller ens försöka redogöra för handlingen så faller filmen isär som ett korthus. Hamnar någonstans i mitten av så kallade found footage-filmer. Kan beskrivas som en blandning av Blair Watch och The Descent.
Sodastream
2020-01-08
Älskar att upptäcka sådana här guldkorn! Lit yrsligt dock och blir sååå irriterad på huvudpersonen och att allt ska gå så jäkla FORT hela tiden! Men å andra sidan så hinner man knappt dra efter andan, och herrejeäklar rädd blir man. Lysande found footage, men omtittningspotential har den inte.
dudson
2019-12-12
Som en variant på Instängd filmen fast i Paris. lika överdjävligt klaustrofobisk & vidrig" Kan nog tycka föregångaren är snäppet mer trovärdig/snyggare.
KyLLo
2017-01-24
Det positiva med den här tunnel-/grottskräckisen är de välgjorda miljöerna och att den åtminstone delvis är klaustrofobisk och mysig. Stundtals känns det lite som tv-programmen på SVT där Melker Becker utforskar hemliga bergrum och underjordiska gångar som legat öde i många år. Bristerna i den här filmen ligger mycket i att det är för övernaturligt och osannolikt. Det är svårt att få något grepp om vad som hänt eller naturliga förklaringar till det. Vad jag förstår är det en grupp med experter på olika områden som söker sig dit i jakt på en mytomspunnen skatt. Beteendet liknar dock mer äventyrslystna ungdomar än en forskargrupp. Svårt att känna att det utspelar sig just under Paris gator. Det blir störande i längden med alla påhittade förklaringar och tveksamheter i storyn. Det skulle kunna vara ett försök att göra en skräckversion av Alice i Underlandet. Jag vet inte. Jag ser förbättringspotential i mitt huvud. Trots allt lider många andra skräckfilmer av samma brister och en del även andra. Den här är bättre än exempelvis The Tunnel. Synd bara att den ska vara så spretig.
Halofreak92swe
2016-10-18
Väldigt spännande och snygg found footage-film! Ljudet/musiken var riktigt bra, även karaktärerna kändes äkta på något sätt. Svag 4.
2016-07-28
Det är verkligen en lite udda genreblanding men det funkar verkligen! Otroligt effektfullt, stämningen byggs upp fantastiskt och det gör att överraskningsmomenten inte känns billiga utan bara förlösande. Mycket detaljer som lyfter filmen i filmningen och inte minst ljudet! När man känner det dunka i bröstet eller vibrera i kroppen så bidrar det enormt till filmkänslan. Karaktärerna känns dessutom trovärdiga och bra även om det bitvis är lite platt. Solidstark fyra!
Gordyal
2016-07-27
Som att ersätta karaktärerna Lara Croft och Indiana Jones med Blair Witch Project-gänget, och hur man kan få det att funka överskrider mitt förstånd. En fruktansvärt effektiv film, och undan går det - det hela är lite av en extrem åkattraktion. Tål dock inte att efteranalyseras, men som "nu och här-film" är den suverän. Hyfsat läskig, väldigt spännande och med ett grymt ljud. Når inte BWP-nivå, men krossar alla andra found footage-rullar jag sett. (11-/15)
Poppyskins
2016-07-13
Medioker skräckfilm, rätt bra indiana jones-film. (OBS, är inte sarkastisk)
ContraKarlsson
2016-05-05
Kanske den bästa found footage-filmen jag sett. Originell skräck som överraskar hela vägen.