Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Arn - Tempelriddaren


År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten.


Originaltitel Arn - Tempelriddaren
Alternativ titel Arn: The Knight Templar
Regissör Peter Flinth
Manus Hans Gunnarsson
Genre Drama, Action, Romantik, Äventyr, Krig, 2000-tal
Skådespelare Joakim Nätterqvist, Sofia Helin, Stellan Skarsgård, Michael Nyqvist, Mirja Turestedt, Morgan Alling, Sven-Bertil Taube, Bibi Andersson, Fanny Risberg, Gustaf Skarsgård, Simon Callow, Vincent Perez, Julia Dufvenius, Svante Martin, Jørgen Langhelle, Thomas W Gabrielsson, Noa Samenius, Bisse Unger, Lina Englund, Donald Högberg, Charlotta Larsson, Douglas Johansson, Robert Sjöblom, Bo Wettergren, Annika Hallin, Christian Fiedler, Tomas Bolme, Josefin Ljungman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10961
Filmnummer 53032

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av zac2go
Vem har inte hört talas om Arn, denna medeltida variant på Carl Hamilton. Det enda som egentligen skiljer dem åt är nästan ett årtusende och Hamiltons noblesse för dyra viner... Historien är...   Läs mer »

Skapad 2019-12-18 av okristlig
Vid entrén till biograf Rigoletto vindlar en lång kö. Längs kön går gycklare och medeltidsmusikanter för att lätta upp stämningen i det kylslagna Stockholm. Det är biopremiär av Arn - Tempe...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Boondock_saint
Jag såg Arn till slut. Mamma bjöd och jag tänkte att okej, nu är tiden inne. Nu ska jag se skiten. Och det gjorde jag. I alla fall nästan. Jag somnade nämligen. Tre gånger. Jag lovar, jag har ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Mat1az
År 1150 på Arnäs gård i det svenska Västergötland föds Arn Magnusson (Joakim Nätterqvist), son till landskapets mäktigaste storman av Folkungaätten, Magnus Folkesson (Michael Nyqvist). Vi f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av wst
Filmen tar sin början år 1150 och handlar om Arn Magnusson (Joakim Nätterqvist) som tycks gilla att leva på styva linan och göra saker som han har blivit förbjuden att göra. Efter en olyckshän...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Molestaire
Filmatisering av Jan Guillious böcker innebär numera i regel att en okänd skådespelare får chansen i huvudrollen, varpå denne inte till närmelsevis lever upp till förhoppningarna att vara \"n...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av horvendile
Publiken introduceras för den svenske tempelriddaren Arn, tjänstgörande i det heliga landet i slutet av 1100-talet. Hur har han hamnat där? Det får man följa, från barndomen i ett oroligt Väst...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2021-08-15
Jag Kollade Arn-Tempelriddaren igen och nu höjer jag betyget till en fyra.
Illville
2018-10-27
Vacker film, och böckerna är ju i och för sig bra, men den här filmen skulle lätt kunnat kortas ner 45 minuter utan att förlora någon handling. Några scener är seeegt utdragna...
Rai
2018-03-08
Svensk film!!!
Dicken96
2016-03-05
Överraskande bra och vacker film!
hasse-mate
2015-11-05
Morgan Alling räddar betyget en aning åtminstone, för i övrigt en fruktansvärd film tyvärr.
Krille80
2014-12-19
Född, uppvuxen och boende i Västergötland så har jag alltid känt lite stolthet när jag läst böckerna och även nu när jag såg filmen. Jag har dessutom besökt platserna som beskrivs och detta höjde filmupplevelsen ordentligt. De flesta recensenter kan helt enkelt slänga sig i väggen för detta var riktigt bra! Underbart foto och musik.
Korben_Dallas
2014-07-08
Transportsträckan känns men den tar sig tillslut. För den som har problem med allt Gud-snack, försök tänka att de inte hade så mkt mer att tro på eller att de bara inte visste bättre om man nu är sån.
Christofer
2014-01-11
Dec 2013 (4:a): Även om jag till viss del fortfarande håller med mig själv efter första titten så tycker jag ändå att upplevelsen som helhet ändå är värd ett högre betyg än min trea som jag satte sist, jag störde mig inte lika mycket på castingen som då. Sedan kan jag inte alls förstå den massiva kritiken och totalsågningen som de flesta gör av den här filmatiseringen. 14/9 2008 (3:a): Vackra miljöer och bra foto. MEN den stora missen är ju castingen. VARFÖR måste svenska producenter envisas med att slänga in skådisar bara för att de är kända? Micke Nyqvist må väl vara okej, även om jag inte gillar det, men Morgan Alling har ingen som helst plats i en sån här film. Stellan funkar också hyfsat, då han ju vet vad han sysslar med för det mesta ("Waz" som undantag). Mest felcastad e ändå Sven-Bertil-fucking-Taube. Såååå krystat. Det hade kunnat bli en fyra med bättre casting och liite mer kompetent skådespeleri på sina håll. Överlag är det ändå rätt hyfsat trots allt.
Livskraft
2013-12-30
Skämskudden kommer fram.
labi
2013-07-13
Så har jag då "äntligen" satt mig ner och tittat på "Arn". Böckerna tog jag mig igenom för en herrans massa år sedan. Minns att jag tyckte de var OK förströelse, men att del 2 "Tempelriddaren" var direkt sövande tråkig. Hur Peter Flinth lyckas totalmassakrera alltsammans är väl bara en bekräftelse på var svensk film står idag. Bergman, var är du?! För det första: stråkmattor är olidliga i alla filmer, men om man är nödgad att kamouflera en värdelös film med musik, varför stråkar i en film om tidig medeltid??? Varför pratar folk ENGELSKA i filmen? Vem har castat eländet? Bibi Andersson tog hem en Guldbagge, men filmens enda insats som står ut är Sven Bertil Taubes biskop - riktigt bra! I övrigt är det pekoralvarning på samtliga skådespelarinsatser, och vill man koka ner eländet till en kärlekshistoria så finns NOLL kemi mellan Nätterqvist och Helin. Michael Nyquist i brynja - det funkar inte! Frestande att säga "jag ger den Tre Solar i betyg", men det var länge sedan en etta kändes så självklar. Suck...
Visa äldre kommentarer »