Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Armadillo


Armadillo är en skildring av unga, adrenalinstinna danska soldater stationerade i Camp Armadillo, en bas belägen i Helmand-provinsen i Afghanistan. I takt med att striderna mot talibanerna blir blodigare, ökar soldaternas isolering från den afghanska befolkning man är där för att hjälpa. De unga soldaterna blir alltmer cyniska och desillusionerade. Dokumentären Armadillo vill undersöka hur västvärldens krig mot terrorismen möter en praktisk verklighet på mikronivå i Afghanistan. I centrum finns Mads, idealisten som är i Afghanistan för att han vill hjälpa civilbefolkningen, och Daniel, som söker spänningen och kickarna i det moderna soldatlivet.


Originaltitel Armadillo
Regissör Janus Metz
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1782
Filmnummer 82752

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2019-12-13
Lite seg till en början, och jag kände aldrig riktigt att jag lärde känna personerna. Men nog fan hettar det till rejält när det väl gäller, så den tog sig! Bra film.
Starkbröl
2017-07-11
Otroligt bra dokumentär. Lite för lite av männens egna tankar om vad de gör men en bra skildring utifrån.
erik.p
2016-07-10
Nja, konsten att koka soppa på en spik... förstår inte hypen. Restrepo bättre om du frågar mig!
KillerPutte
2015-09-26
(Rek.4) Krig på allvar. Krig är verkligen röva.
Henkoo
2014-10-05
Jag hade gärna velat ha mer bakgrundsfakta/historier om de männen filmen mest fokuserar på. Det hade nog engagerat mer. Sen är ljudläggningen bara för mycke..droner och/eller musik i väldigt många scener som ska funka som känslosättare..men jag blir inte berörd en enda gång faktiskt. Det blir mer fiction än dokumentär ibland.
Ojhda
2014-01-09
Väldigt bra, snäppet bättre än Restrepo om du frågar mig!
Jompalompier
2012-12-11
Krig och elände har aldrig intresserat mig, har aldrig gjort lumpen etc. etc. Armadillo var väldigt gripande och fängslade mig på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Kände en otrolig närhet till alla i gruppen som jag antagligen inte skulle fått om det var amerikaner. Närheten till Danmark, både i avstånd och kultur gör det här intressant för min del. Mycket bra foto!
Minik?
2012-10-14
Sjukt stark. Det känns som en rätt så rå skildring av människorna. För välgjord bara, man blir skeptisk! Skulle vilja sen en 'making of' om den här!
annihilat0r
2012-07-10
"Armadillo" är en grymt stark skildring av krig - och av hur civilia människor påverkas av att leva i ett krigshärjat rike. Upplevelsen är olidligt stark stundtals. Länge satt jag med öppen mun och fixerat ihåliga ögon av svärta. Mads ögon under resan kändes hela vägen in i själen min. Daniel, aka "mördaren" på Lilla Norre, vill jag inte ens be för. Faktiskt. Troligtvis den starkaste, rent fysiskt, dokumentären som jag bevittnat. Och så förblir den så förbannat viktig. Alla människor i hela jävla världen borde se "Armadillo". Inte bara för riskerna som regissören levde med - utan för att svart på vitt inse hur vidrigt onödigt krig alltid är.

2012-02-23
Känns i vissa lägen som att det inte är en dokumentär utan uppstyrda tagningar. Man har sett så mycket om kriget och jag kände inte att denna produktion gav mig så väldigt mycket.
Visa äldre kommentarer »