Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Arkiv X - Fight the Future


FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully har blivit avstängda från arkivet, istället får de utreda normala FBI-ärenden. När ett mystiskt bombdåd äger rum i Dallas, så dras de in i en fruktansvärd konspiration. De riskerar sina liv för att söka efter ett dödligt virus som kan hota hela mänskligheten.


Originaltitel The X Files
Alternativ titel The X-Files: Fight the Future
Regissör Rob Bowman
Manus Chris Carter (I)
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Gillian Anderson, David Duchovny, Armin Mueller-Stahl, Martin Landau, Mitch Pileggi, Blythe Danner, John Neville, Terry O'Quinn, William B Davis, Jeffrey DeMunn, Lucas Black
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6177
Filmnummer 3125

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av flair_3
Blir Arkiv X nödvändigtvis bättre av större budget och mer tid? Om priset man måste betala är en förenklad intrig för att oinvigda ska kunna hänga med, är jag inte säker på det. Fight the...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2021-08-15
Som ett långt stabilt avsnitt som bygger vidare mytologin. Vad skulle det här annars vara för film? Utmärkt och ingår att se om man följer serien.
karlmats
2019-02-23
På 90-talet var jag ett stort fan av X-files, nu har jag sett om de fem första säsongerna som leder upp till långfilmen och jag måste väl medge att den inte har åldrats fläckfritt och att det på senare tid kommit serier som är betydligt bättre. Filmen känns i mångt och mycket som ett långt avsnitt av serien där fokus förvisso ligger på mytologin men det är svårt att säga att det riktigt sticker ut. Sen är det ju ganska många logiska kullerbyttor och konstiga beslut som tas så att storyn ska kunna komma framåt. Varför kan de inte bara döda Mulder t.ex. om han nu är ett sånt stort hot? Jag blir aldrig övertygad om varför det här sökandet efter konspirationen får fortgå. I en serie är det lättare att förlåta såna här saker, med en film där betyget står där svart på vitt som en gammal Chaplin-rulle är det läge att vara hårdare. Här sänks den urgamla 4an till en ganska stark 2a istället.
Paramis
2018-09-09
Nästan en etta. Virus hit o dit blir inte speciellt spännande.
Rai
2018-01-02
Absolut inte,, URK!!
dudson
2017-10-29
Nåväl det ju ändå Arkiv X. Men som vanligt får man ta det för vad det är. Smart handling rakt igenom samt såklart en schysst cliffhanger 4 what 2 come...

2016-12-20
Kompleks.
martineden
2016-11-05
[rek. 2] Är man ett fan av serien så är jag säker på att man gillar denna. Det är dock lite svårt att bedöma den som fristående film. Filmen behöver inte exposition eftersom serien förser tittaren med denna. Det är verkligen som ett långt avsnitt, som är lite mer påkostat. Snygg och spännande. Bra!!!!
eandersson
2016-06-06
Jag påbörjade för ca 2 månader sedan serien från början, visste att där fanns minst 2 filmer och är van med att filmer kan ha med serien eller serien ha med filmens story att göra. Dessvärre glömde jag av detta medan jag såg serien och upptäckte det av en slump 2-3 avsnitt efter ett avsnitt där Mulder refererar till något som utspelade sig i filmen. Mycket ur huvudstoryn inträffar just i slutet av säsong 5, mycket viktigt/spektakulärt/informativt så att säga. Man ska alltså helst ha följt huvudstoryn i serien till 100% och inte enskilda avsnitt här och där utanför för att få ut maximalt av filmen. Filmen i sig skiljer sig väl inte så mycket från ett dubbel-avsnitt ur serien (part 1, 2 osv) bortsett från en större budget, som märks i och med effekter och annat. Eftersom jag inte sett filmen eller hela serien tidigare, enbart ströavsnitt under 90-tal och tidigt (20)00-tal, så visste jag innan filmen att serien bara kommit halvvägs samt att en viss karaktär i filmen skulle bli "gravid" vilket kanske gjorde den en smula förutsägbar. Som serie skulle jag antagligen betygsatt den som en stark 3a/svag 4a, antagligen 4/5 pga nostalgi och kvalité, men filmen kan jag inte ge mer än en 3a vilket är ½-nivå över mitt godkända (2½/5 = 2/5 = godkänt).
myslas
2016-04-13
Femte säsongen av Arkiv X är väldigt bra och den här filmen som följer den säsongen håller till stor del samma klass. Den är dock lite väl lång och osammanhängande.
AlaRegularis
2015-07-03
En bra, välgjord och spännande film, som följer på en av de absolut bästa säsongerna av serien. Dock tenderar den att bli lite väl överdriven och utdragen.
Visa äldre kommentarer »