Arizona Junior
När en familj får femlingar snor det desperat barnlösa paret helt enkelt ett av dem. Parets liv blir inte enklare efter det...

Originaltitel | Raising Arizona |
Regissör | Joel Coen |
Manus | Ethan Coen, Joel Coen |
Genre | Komedi, 80-tal, Roadmovie |
Skådespelare | Nicolas Cage, Holly Hunter, John Goodman, William Forsythe, Trey Wilson, Frances McDormand, Sam McMurray, Randall 'Tex' Cobb, M Emmet Walsh, T J Kuhn, Lynne Kitei |
Nicolas Cage är en av mina favoriter, han har medverkat i ett 40 tal filmer, många är bra filmer, väldigt bra skådis om regisören gör sitt jobb. Hans bästa är enligt mig Birdy (1984), Wild a... Läs mer »
Raising Arizona var Bröderna Coens första film sedan den lysande debuten Blood Simple. Medan den filmen var mörk och obehaglig är den här snarare tvärtom - ljus och väldigt behaglig i tonen. Ä... Läs mer »
En av Cages bättre skådespelarprestationer faktiskt, men alltihop är ju en fars så vad ska man säga, överspelet passar in. Den tidigaste bra film av Coen-bröderna jag sett, en stabil komedi där de redan funnit sin småkriminell-feelgood-fars-form, den liknar "Oh Brother Where Art Thou" på flera sätt (även om Oh Brother är mycket överlägsen).
Läsa kommentarer på filmtipset blir en hemskare upplevelse för varje år som går.
Helt okej...
Ingen välgjord film precis. Logiska luckor och snabbt ihopraffsad story sänker betyget en del. Cage är fan as häftig här ändå.
En komediklassiker som åldrats bra, men det beror antagligen på bröderna Coens säregna regi. En ung Cage och en förbannat massa konstiga upptåg.
Underhållande för stunden men det är ingen av mina favoriter direkt. Svag 3:a.
Så jäkla rolig film! NIcholas Cage har ännu en i raden av sina retarderade Sydstatsdialekter i stil med den han hade i "Peggy Sue got married" och "Con air". Poliser flyger (bokstavligen) ut ur sina bilar i en av filmhistoriens roligaste jaktscener och slutet är även rörande.
Se den här filmen om du vill ha en film av Bröderna Coen där dom inte försöker vara fusk-intelligenta som dom brukar vara i de flesta filmer dom gör nuförtiden, utan enbart försöker berätta en historia på ett framförallt filmiskt och komiskt sätt.
Man kanske såg den försent. Om man ser en film när man är yngre när den kommer ut så får man en annan känsla. Jag uppskattade inte denna idag. För fjantig humor och för tillgjord. Märkligt filmad och efter halva filmen så tröttnade jag, visste vad som skulle ske osv.
Ännu ett tecken på att Nicolas Cage faktiskt kan prestera (andra solida filmer i mitt tycke: Lord of war och Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans) , som föregående talare sa har man denna typ av humor då går det hem.