Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Ärans män


Film baserad på den sanna historien om det första kompaniet av svarta soldater i det amerikanska inbördeskriget, samt deras unge vite anförare.


Originaltitel Glory
Regissör Edward Zwick
Manus Kevin Jarre
Genre Drama, Krig, 80-tal
Skådespelare Morgan Freeman, Denzel Washington, Matthew Broderick, Cliff de Young, Cary Elwes, John Finn, Bob Gunton, Alan North, Andre Braugher, Jihmi Kennedy, Ronreaco Lee, JD Cullum, Christian Baskous, Donovan Leitch, Jay O Sanders, Richard Riehle
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1555
Filmnummer 3576

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2023-08-13
Pampig och påkostad krigsfilm jag lyckats missa fram tills nu. En bra historia helt klart, men visst vet man som tittare exakt hur det hela kommer sluta. Tönten Broderick känns felcastad, men det störde inte filmen som helhet.
HansMoleman
2021-04-11
En klassisk trea.
mammene
2020-05-07
Ett mycket intressant skeende, inte för att jag tycker om att se krig i action, men det här kändes väldigt realistiskt och grymt, minst sagt. Filmen är lite ojämn på det viset att den emellanåt kändes konstruerad för att också kännas väldigt trovärdig. Som känt är så har amerikanarna ofta lite svårt att hålla sig från glorifiering, så lite sådant blev det. Härligt att se Freeman och Washington så unga och muntra.
Engravadlax
2018-03-23
Första gången jag ser något med en ung Andre Braugher. Han är bra, Denzel Washington och Morgan Freeman är bra, Matthew Broderick har inte registret för sin roll och är helt felcastad. Kände mig inte jättegripen av handlingen.
Raimo_1985
2017-11-01
Denzel Washington, en personlig favorit jag ser varenda film med, fick alltså sin första Oscar för rollen. Jag tycker mest han ränner runt och är kaxig, ser stöddig ut och försöker få in "n*****"" i varenda mening han säger. Dessutom är han inget snygg kalrakad. Matthew Broderick spelar en sjukt slätstruken roll som extremt mjäkigt befäl. Jag och kompisen sa flera gånger under filmens gång hur mjäkig han var. I övrigt svag trea på denna starkt godkända inbördeskrigfilm.
RustyFilm
2016-12-11
Krigsdrama från USAs inbördeskrig mellan nord och syd statare (1800-talet). Filmens handling tar fäste i de svartas idiotiska kamp att få dö på slagfältet. Det hela börjar med att en Nordstats officer degraderas till ”bödel-jobbet” att leda de svarta mot denna slagfälts död. Han lyckas med detta och dör själv på kuppen (enda hjälten i byn).
Kulturgam
2015-04-08
Brodericks karaktär är otroligt färglös men vägs upp an Denzels skådespel och mäktiga krigsscener
F-M-J
2015-02-02
En storslagen episk krigsfilm innehållandes oerhörda skådespelarprestationer och snyggt regisserade krigsscener. Stark trea.
Krille80
2014-11-16
En av de absolut bästa krigsfilmerna någonsin. Den ifrågasätter krig samtidigt som den diskuterar de svartas rätt att slåss för sin heder och frihet. Riktigt bra skådespelarprestationer, manus och musik ger en riktigt fin (och ibland ångestladdad) stämning. De sista scenerna är väldigt laddade och bidrar starkt till en mycket sevärd film.
CHNE
2014-08-19
Det mest stjärnspäckade tältet någonsin :-)
Visa äldre kommentarer »