Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Arabesque


Professor David är expert på urgamla hieroglyfer. Han blir övertalad att infiltrera en organisation som vill störta en premiärministern i mellanöstern, eftersom komplotten mot honom kodas i just hieroglyfer.


Originaltitel Arabesque
Regissör Stanley Donen
Manus Gordon Cotler, Julian Mitchell, Peter Stone, Stanley Price
Genre Komedi, Thriller, Drama, 60-tal
Skådespelare Gregory Peck, Sophia Loren, Allan Badel, Kieron Moore, Carl Duering, John Merivale, Duncan Lamont, George Coulouris, Ernest Clark, Harold Kasket, Gordon Griffin, Harry Locke, Malya Nappi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 85
Filmnummer 2457

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2019-04-30
James Bond möter Hitchcock är ingen dum liknelse. Bra skådisar och småspännande mest hela tiden, lite underhållande och några överraskningar. Definitivt sevärd.
Gigi1943
2013-04-15
Men jisses vilken tråkig film! Även Loren var urtråkig (och då skall man veta att hon en gång i tiden var min stora favorit - tillsammans med Gina L - så gammal är jag ...). Tyvärr så orkade jag bara en dryg timme sen stängde jag av och gick ut i köket och gjorde en macka.
GinNTonic
2012-11-08
Väldigt lovande första halva, med charmiga skådisar och bra foto. Den Bondaktiga storyn ballar dock ut lite mot slutet och blir mest gäspframkallande med långa, dåliga actionscener.

2012-05-03
Väldigt mycket kitschigt 60-tal i lätt film med roligt foto.
horvendile
2010-01-15
Rätt fånig film synbarligen gjord för att visa upp Sophia Loren i designkläder. Men den är också lite mysig. Att kalla den sevärd är att gå för långt, men den är ingen plåga.
Pärlemor
2008-11-05
Jahaja, en blandning av Hitchcock och James Bond vad det gäller storyn och utförandet.--- Gregory Peck och Sophia Loren gjorde nog rollerna med glimt i ögat, och understundom var replikerna vitsiga. Stiliga kläder på Sophia Loren; vilken mannekäng modehusen missat i henne! En film som kan vara förströelse en regnig eftermiddag, eller när man ligger och är sjuk. För spännande det är den trots något skruvad intrig och upplösning.
Czechflash
2008-10-01
Småtrevlig "uppföljare" till Charade som dock inte lyckas vara lika bra i något avseende. Lite kul att skåda användandet av speglar och glas i kameraarbetet.
johnsteed
2007-09-17
Brukar inte gilla maffiga produktioner med skådisar som säljer enbart på sitt namn, men den här var faktikst kul. (Kolla scenen när professorn ståt drogad mitt på motorvägen). Mer fart än det brukar vara i sextiotalsfilmer. Sophia Lorens kläder är av Christian Dior.
goeran
2007-09-08
Ganska underhållande men lättviktig spionkomedi.
yakolev
2007-01-20
Tramsig film med en tramsig Gregory Peck. Behållningen är en toksnygg Sophia Loren.
Visa äldre kommentarer »