Appleseed

Året är 2131. Människor lever tillsammans med kloner i en idealt planerad stad. Remake av film från 1988 med samma titel.

Originaltitel Appurushîdo
Regissör Shinji Aramaki
Manus Masamune Shirow, Haruka Handa
Genre Drama, Science Fiction, Animerad, Anime, 2000-tal
Skådespelare Ai Kobayashi (röst), Jûrôta Kosugi (röst), Yuki Matsuoka (röst)
Filmnummer 19788

Skapad 2019-11-23 av
Appleseed utspelar sig i framtiden och är en ganska invecklad historia om en kvinnlig elitsoldat som anländer till framtidsstaden Utopia och hamnar mitt i ett krig mellan två olika parter i staden....   Läs mer »

wABwAB
2013-07-11
Blev väldigt positivt överraskad! Jag tycker inte du ska låta dig avskräckas av småsaker andra klagar på. Alla har olika åsikter om hur saker och ting ska se ut i film. Ser man actionspäckade animerade sciencefictionfilmer så tycker inte jag att man ska inte vänta sig något helt realistiskt. Filmen är väldigt snygg och tar upp intressanta konflikter!
MaxMackan
2013-05-04
Är inte helt såld på animeringsstilen på karaktärerna, som känns stolpig. Det till trots är det en del riktigt snygga bildrutor då det är mer miljö. På ytan en standard actionfilm men under puttrar en hel del bra idéer och intressanta tankar. Landar helt enkelt i mitten av skalan.
JimCarrey
2013-02-25
Grym, fantasifull och underskön sci-fi. Bara jag som tyckte mig skönja vissa Asimov-blinkningar? 3-
FilmGuden
2011-09-26
En omtitt med ny mental inställning till animationen och original-källan senare höjer jag betyget. Lite tramsigt lattjande med Mangan som fick mig att undra om projektet tagits helt på allvar. Men en mer fängslande andra halva.
TheJorre
2010-12-17
Imponerande animationer, hyfsad story.
Slakob
2010-12-12
Väldigt bra animerad! Skön action.
johnnie_cino
2010-10-02
Animeringen gjorde mig, vid första anblicken, jätteimpad där man har korsat CGI-, motion capture-, cell sharing- samt traditionell animeringsteknik. Dessutom i snygga klipp och suveräna actionssekvenser, vilket gjorde filmen till en bra visuell underhållning. Handlingen kan te sig lite tunn, men ändå rätt så komprimerad och omfattar ett underliggande budskap som rymmer en viss filisofi och existensiella frågor. Inte minst på det raspolitiska planet och om mänskligheten ska framställa artificiella människor m.m. Om man ska jämföra med Final Fantasy som var teknisk fulländad så förlitade den enbart till just själva animeringen medan själva handlingen var rätt seg och sövande. På sätt och vis har Appleseed ett försprång ifråga om den effektiva berättartekniken och karaktärerna. Ett annat plus är att Appleseed inriktar mer till den vuxnare anime- och sci fi-fansen än till den yngre publiken som mer ser åt de hysteriska och tramsiga Dragon Ball-filmerna.
MaraJade
2010-09-06
Mja, filmen är ok, men jag gillade den mer första gången jag såg den. Handlingen är väl ok, men så snygg tycker jag faktiskt inte filmen är längre, framför allt inte karaktärerna som känns hämtade från ett dataspel. 3-
magwo001
2010-05-26
Sjukt fin känsla i animationen av vapen och fordon.. väldigt bra hantverk.. rätt intressant story också.
FilmGuden
2010-01-19
Ännu en Datanimé som får mig att längta tillbaka till 80 och 90 - talet. Inte alls usel, men rör sig inte ovan det modärna genomsnittet.